N-VA schepen van Harelbeke stelt tentoon

De organisatoren van Kunst in Hulste. (Foto LOO) © LOO
Redactie KW

Schepen van Onderwijs, Kunstonderwijs en Economie Patrick Claerhout is ook beeldhouwer.

Zaterdag 3 en zondag 4 september heeft in Dorpshuis De Rijstpekker in Hulste de 18e editie van Kunst in Hulste plaats. Aan deze tentoonstelling werken 21 plaatselijke kunstenaars mee. “De kunstwerkgroep ‘Kunst in Hulste’ is een vereniging die jaarlijks een tentoonstelling organiseert ter gelegenheid van Hulste Kermis, het eerste weekend van september”, verduidelijkt de nieuwe voorzitter Johan Deluycker, voormalig penningmeester van de vereniging.

“Het is de bedoeling dat kunstenaars, die in Hulste wonen, naar buiten kunnen komen met hun kunstwerk en zo de kans krijgen dit te presenteren aan een ruim publiek.”

Primeur

Een van de meest opvallende deelnemers dit jaar is de Harelbeekse schepen van onderwijs, kunstonderwijs en economie Patrick Claerhout (N-VA). “Hij is beeldhouwer en trekt regelmatig eens naar de marmergroeven van Carrara in Italië. Hij heeft drie beelden gemaakt en wij krijgen de primeur”, aldus bestuurslid Paul Vanhee.

“Ik heb jammer genoeg weinig tijd voor het beeldhouwen”, aldus Patrick, die beroepshalve aannemer is van bouw-, verbouw- en interieurwerken. De opening is op 2 september om 20 uur in bijzijn van de kunstenaars en met muziek van Estee en Nette. De tentoonstelling is op zaterdag en zondag open van 10 tot 19 uur.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier