‘n Beetje Muziek biedt gevarieerd programma aan

Genietend van lekker eten wist het publiek de muziek van de Mexicaanse Mariachi Band te waarderen. © ICK
Redactie KW

Op zaterdag 22 augustus tijdens de eerste dag van ‘n Beetje Muziek in Kortrijk kon het publiek genieten van zwoele muziek uitgevoerd door de Mexicaanse Mariachi Band.

In de kapel van de voormalige school Ten Broele trad Tanguera op in samenwerking met Tango Kortrijk. Op het groot podium aan de Broeltorens trad de Koninklijke Harmonie Eendracht Aalbeke op en voerden ze tijdens een totaalspektakel met woord en live projectie van beelden van de Leie Music for the Royal Fireworks van Georg Friedrich Händel uit.

Op zondag 23 augustus zal het publiek moeten kiezen uit het rijkgevulde programma. “Op diverse plaatsen tijdens dezelfde tijdstippen vinden er optredens plaats.” aldus Joost Buysschaert. Op de tweede dag staan onder meer klarinetensemble Klarimundi, folkgroep Lyrondell, folkgroep ‘t Heksenbroed, een Kameroens Gospelkoor, de doedelzakformatie De Corenmuyzen en de Mainstream Music Band geprogrammeerd. De kinderen kunnen zelf instrumenten leren maken en er treedt een heuse kinderfanfare op. Blokfluitspeler Marcel Ketels brengt een muzikaal sprookje voor volwassenen. Kortom, voor elke cultuurliefhebber wat wils.

(ICK – foto ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier