Muzikale verenigingen uit Wakken samen in concert

Op de foto zien we Dirk Cosaert (secretaris harmonie), Peter Valck (dirigent harmonie), Rudi De Jonghe (harmonie), Ivan Dewever (voorzitter koor), Emilia Kulhanova (dirigent koor), Marleen Boucique (koor), Sabine Missiaen (koor), Lieven Verstraete (koor). Stefaan Derijcke (voorzitter harmonie) ontbreekt op de foto. © Foto Nele
Redactie KW

De Koninklijke Harmonie Kunst & Deugd en het koor Amicitia brengen op zaterdag 5 mei een lenteconcert. Samen brengen ze verschillende werken.

“Het komende lenteconcert wordt gebracht door twee muzikale verenigingen uit Wakken”, verduidelijkt de voorzitter van de harmonie Stefaan Derijcke. “Daarbij hoort de Koninklijke Harmonie Kunst & Deugd en het gemengd koor Amicitia. Verschillende werken zullen aan bod komen, waaronder de musical Jesus Christ Superstar, verzorgd door de harmonie en het koor apart. Maar we brengen ook nummers samen. We kunnen dus spreken van een uniek koor- en harmonieorkest.”

Twee dirigenten

“Ons allereerste optreden dat we samen organiseerden was het kerstconcert in het jaar 1999. Dat vond toen plaats in de parochiekerk van Wakken. Na afloop kregen we tal van positieve reacties en daardoor besloten we om opnieuw een concert te organiseren. We kozen voor een lenteconcert. Peter Valck is de dirigent bij de harmonie en Emilia Kulhanova is dirigente bij het gemengd koor.”

“Ik heb al heel wat ervaring binnen het muziekgebeuren”, aldus dirigent Peter Valck. “Ik ben al 39 jaar docent klarinet aan de Waregemse kunstacademie en dirigent van het Waregems Clarinet Choir. Bij de harmonie Kunst & Deugd ben ik 34 jaar dirigent en bij de ensembles Danza Mora en Sonsuniek ben ik de klarinettist. Wij mogen echt trots zijn op onze harmonie. We tellen 65 leden en dat is toch een mooie groep.”

100 personen

“Het leuke aan het komende lenteconcert is dat we samen met het gemend koor Amicitia naar het publiek gaan. Dat koor kende zijn start in 1983. Bernadette Vandenabeele was toen de stichter, verzorgde de zang en werd ook dirigente. Sinds 1998 is Emilia Kulhanova de dirigente. Zij is directrice van de muziekacademie in Kuurne en docent piano bij de kunstacademie in Poperinge. Het koor telt 35 leden. Met het komende lenteconcert staan we met 100 personen op het podium.”

Het concert vindt plaats op zaterdag 5 mei in de sporthal van Markegem (Brouwerijstraat). Om 19.30 uur gaan de deuren open, het concert start om 20 uur. Een toegangskaart kost 12 euro en daarin zit een drankje inbegrepen.

Kaarten via 0472 56 66 36, stefaanderijcke@gmail.com.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier