Muzikale neven Jarno Boone en Louis Flion: “Samen op een podium, zeg nooit nooit…”

Louis Flion en Jarno Boone zijn twee muzikale neven. © Foto BC

Louis Flion wordt wel eens de nieuwe Christoff genoemd. De schlagerzanger uit Zedelgem heeft met ‘Raar maar waar’ net zijn zevende single gelanceerd. Ook zijn neef Jarno Boone uit Eernegem maakt muziek, maar dan als rapper. Binnenkort pakt hij uit met een gloednieuw muzikaal project. Twee neven in twee totaal verschillende muziekgenres, maar allebei minstens even entertainend. “Dat laatste is absoluut een familietrekje”, klinkt het in koor.

Jarno en Louis zijn neven langs hun mama’s kant van de familie. Jarno (22) is de oudste en woont bij zijn ouders Wim Boone en Anja Vervaecke langs de Zedelgemsesteenweg in Eernegem. Hij heeft een zus, Luka. Jarno werkt als publieksopwarmer – een vak dat hij leerde van Rob Vanoudenhoven himself – en is stand-upcomedian.

Louis (20) is bijna drie jaar jonger dan Jarno en woont langs de Loppemsestraat in Zedelgem. Hij is de zoon van Erik Flion en Connie Vervaecke. Hij heeft twee zussen: Ella en Romy. Louis zit op in kot in Kortrijk. Aan Vives volgt hij het tweede jaar eventmanagement met als specialisatie muziek en entertainment. Louis heeft net zijn nieuwste single gelanceerd: Raar maar waar.

Twee zangers in een en dezelfde familie, een groot toeval of een familietrekje?

Jarno Boone: “Voorlopig zijn we de enige van de familie…”

Louis Flion: “Of toch de enige die ermee naar buiten komen. (lacht) We hebben nog enkele jongere neefjes en die hebben ook wel talent. Maar of zij daarmee iets zullen doen, dat zal de toekomst moeten uitwijzen.”

Jarno: “Onze opa Freddy Vervaecke zingt wel constant. Ook in het Nederlands. Hij is de sfeermaker van de familiefeesten.”

Louis: “Ons entertainmentgehalte hebben we duidelijk van hem geërfd. Dat is een familietrekje.”

Jarno: “Al van jongs af voeren we sketches op tijdens de kerstfeestjes van de familie. Dat is een traditie onder de nichten en neven.”

Louis, je bent geboren met een artiestennaam!

Louis: “Dat hoor ik wel vaker. Er zijn veel mensen die denken dat Louis Flion mijn artiestennaam is en dat ik daarvoor de mosterd haalde bij Louis Vuitton. Maar dat is dus helemaal niet zo! Mijn grootouders zijn van Vlaams-Brabant afkomstig, vandaar de Franse familienaam.”

Volgen jullie elkaars muzikale carrière?

Louis: “Absoluut, we steunen mekaar.”

Jarno: “Onlangs nog op de Sterrenshow in Zedelgem was ik presentator en Louis stond op het podium om te zingen. We gunnen elkaar succes. We begeven ons trouwens elk in een heel ander genre: Louis als schlagerzanger, ik als rapper.”

Louis, met je nieuwste single ‘Raar maar waar’ ben je een andere weg ingeslagen, een bewuste keuze?

Louis: “Ik heb sinds kort een nieuw management: Pure Entertainment. Patrick Hamilton uit Loppem is daarbij betrokken als producer. Ik wou al langer met hem samenwerken en een half jaar geleden hebben we mekaar gevonden. Patrick had net een nieuw label opgericht en hij wou in verschillende genres telkens met één artiest aan de slag. Ik was de juiste persoon op het juiste moment voor het segment Vlaams amusement. Zo ben ik ook een andere kant beginnen uitgaan. Ik maak nog altijd meezingers, maar die iets minder schlager zijn. Vincent Pierins uit Torhout heeft trouwens mee geschreven aan het nummer. Mijn nieuwe single is dus eigenlijk een streekproduct geworden!”

Je wordt weleens de nieuwe Christoff genoemd.

Louis: “Ik beschouw dat absoluut als een compliment, maar ik wil natuurlijk het liefst van al mezelf zijn. Ik wil focussen op mijn eigen identiteit.”

Jarno heeft in zijn jeugd gebasket op professioneel niveau, jouw naam zag ik opduiken in oude veldloopverslagen. Is er aan jou een sportman verloren gegaan?

Louis: “Totaal niet. Ik heb vroeger atletiek gedaan omdat ik moest van mijn mama. Zij zit in het bestuur van de Algemene Brugse Atletiekvereniging. Elke donderdagavond ging ik mee lopen en ik deed mee aan veldlopen omdat het moest, terwijl Jarno er helemaal voor ging in de Topsportschool Basketbal in Leuven.”

Jarno: “Professioneel basketter worden was mijn grote plan. Ik heb nog bij de nationale U16 gespeeld, maar een knieblessure strooide roet in het eten. Net op dat kantelpunt heb ik de passie voor comedy ontdekt en ben ik daarvoor gegaan.”

Jij bent nog niet zo lang bezig met muziek?

Jarno: “Ik schrijf al muziek en teksten sinds mijn zestiende, maar ik kwam er niet mee naar buiten. Pas toen ik eind 2016 een lied had geschreven over hoe ik me voelde bij de kanker van mijn mama, ben ik met een eerste nummer naar buiten gekomen. Het was zo’n oprecht nummer dat ik het online gegooid heb. De reacties waren heel positief. Sindsdien ben ik dagelijks met muziek bezig. Binnenkort pak ik samen met mijn beste vriend Thibaut Vandeputte uit Eernegem met een nieuw muzikaal project uit. Hij zingt en ik rap. En het is ook Nederlandstalig. Maar meer kan ik daarover nog niet zeggen. We zijn professioneel omringd en we geven ons helemaal.”

Louis: “Ik ben al heel lang bezig met muziek. Net zoals het met atletiek ging, moest ik van mijn mama vroeger muziekles volgen. Ik heb notenleer gevolgd en later ook gitaarlessen, maar dat laatste was mijn ding niet. Ik heb toen een tweetal jaar niets gedaan, maar die muzikale opleiding zorgde ervoor dat ik op de één of andere manier wel met muziek verbonden bleef. Op mijn vijftiende wou ik plots accordeon spelen.”

Jarno: “Ik zie hem nog accordeon spelen op de hoek van de straat tijdens de Batjes. Met voor hem een hoed op de grond.”

Louis: “Dat op straat spelen was geloof het of niet eigenlijk ook weer een idee van mijn mama. Ze zei ‘sta eens op straat en kijk wat er gebeurt’. Ik had nog nooit zoveel geld verdiend om zo weinig te doen! Mensen dachten wellicht: ocharme die jongen, we gaan hem vlug een beetje drinkgeld geven!”

Jarno’s eerste nummer was uit het leven gegrepen. Put jij voor jouw nummers ook inspiratie uit je eigen leven?

Jarno: “Dat deed hij alleszins voor zijn vorige nummer, Magali. Ik was erbij toen het ontstond!”

Louis: “Jarno werkte een paar jaar geleden in Portugal als reisbegeleider. In een bar ‘s nachts zag ik een knap meisje, maar ik durfde haar niet aanspreken omdat mijn Engels niet goed is. Uiteindelijk ben ik dan toch door Jarno aan haar nummer geraakt. Voor dat meisje heb ik ‘Magali’ geschreven. Eigenlijk heette dat meisje Noémie, maar dat klonk niet mooi in het lied. Dus veranderde ik haar naam in Magali. Ze weet het trouwens nog altijd niet dat ik een liedje over haar heb gemaakt….”

Jullie zingen allebei in het Nederlands. Een bewuste keuze?

Jarno: “Tot voor kort schreef en rapte ik altijd in het Engels. ‘t Was dus wel degelijk een stap om over te schakelen naar het Nederlands. Maar ik ben ook nog solo bezig met muziek en daarin blijft Engels de voertaal.”

Louis: “Voor mij was het altijd vanzelfsprekend dat ik in het Nederlands zou zingen. Ik heb zelfs nooit een andere taal uitgeprobeerd. Als je in het Nederlands zingt, val je op. En al zeker als jonge gast.”

Zien we jullie ooit samen op een podium?

In koor: “Wie weet. Zeg nooit nooit!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier