Muziekvereniging Bellegem verrast met vernieuwd lenteconcert op 20 mei

© EDB
Redactie KW

Het Lenteconcert van de Koninklijke Harmonie Sint-Leonardszonen, Jeugdharmonie Fantasia en de Fantasietjes zit dit jaar helemaal in een nieuw kleedje. Verschillende genres muziek zullen in verschillende outfits gebracht worden.

Het Lenteconcert van Muziekvereniging Bellegem vindt plaats in oc De Wervel in Bellegem op zaterdag 20 mei om 19.30 uur. “Op het programma staat een fijne muziekselectie”, aldus Bieke De Langhe, die de inkleding coördineert. Tijdens het concert van de Koninklijke Harmonie Sint-Leonardszonen nemen onder meer Harry Potter, Robinson Crusoe en The Blues Brothers de kijkers mee op sleeptouw. Ook Call of the Clans, Rikudim en Perez Prado komen aan bod. Jeugdharmonie Fantasia brengt dan The Incredibles, Gullivers reizen, Spirit, Malagueña en Metal. Het geheel staat onder de muzikale leiding van Kevin Casteleyn en Tine Vanhee. “Bij ieder stuk zullen we een andere outfit aantrekken en een andere sfeer oproepen. Van zwierige Spaanse kleedjes gaan we naar stoere lederen jasjes, een tovenaarsgewaad en een Schotse ruitjesrok”, verklapt Bieke.

Bij ieder stuk doen we een andere outfit aan en roepen we een andere sfeer op

Dirigent

Kevin Casteleyn (24) is sinds vorig jaar ook dirigent bij Muziekvereniging Bellegem. Hij is afkomstig uit Roeselare. “Door mijn vader, die zelf een heel enthousiast amateurklarinettist is, kwam ik in contact met dit instrument“, zegt Kevin. Klarinetlessen kreeg Kevin negen jaar lang. In 2011 ging hij dan naar het Lemmensinstituut in Leuven om er te studeren. Twee jaar later startte Kevin met directielessen, ook op het Lemmensinstituut. Kevin werkt als leerkracht notenleer in het Jeugdmuziekatelier in Roeselare. In het Jeugdmuziekatelier De Vlier in Leuven is hij leerkracht saxofoon en hij speelt ook nog in enkele klarinetchoirs.

Kaarten zijn te verkrijgen via het e-mailadres tickets@harmoniebellegem.be of via 0497 05 11 42. Ook alle muzikanten kunnen voor kaarten zorgen. In voorverkoop kosten de kaarten 8 euro en aan de deur betaal je 10 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis binnen.

(EDB)

(EDB- foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier