Muziekclub De Zwerver uit Leffinge strikt dEUS voor exclusief optreden

Lode Pauwels van De Zwerver vzw. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Op donderdag 9 februari speelt dEUS een exclusieve try-out in De Zwerver.

Op vrijdag 10 februari zwaait Mauro Pawlowski dEUS uit in de Lotto Arena. Twaalf jaar lang was hij vast lid van een van de grootste en bekendste vaderlandse bands. Na die show gaat het licht uit voor even en kan dEUS op zoek naar een nieuwe bezetting. “We hebben de eer om een dag voordien hoog bezoek te krijgen. In De Zwerver komt dEUS namelijk opwarmen voor de afscheidsshow van Mauro”, zegt Lode Pauwels van De Zwerver vzw.

Tom Barman bleek enthousiast

De groep heeft in 1993 in café De Zwerver gespeeld. Dat was voor de verbouwingen, welteverstaan. Zaal De Zwerver bestond toen dus nog niet. In 1994, het jaar van hun debuut Worst Case Scenario, hebben ze in de tent op Leffingeleuren gespeeld. Hoe we de groep konden strikken? Een samenloop van omstandigheden, maar het heeft zeker geholpen dat het concert van Taxi Wars in november zo’n voltreffer was. Tom Barman was nadien heel enthousiast”, weet Lode.

Wie een kaartje in voorverkoop wil bemachtigen voor 27 euro – in de Lotto Arena betaal je 43 euro – is eraan voor de moeite. Alle tickets vlogen in luttele uren de deur uit. “Een nieuw record ten huize De Zwerver”, aldus nog Lode Pauwels van De Zwerver.

(MF)