Museummedewerker Jelmer Delbecque Duogast in Mu.ZEE

Jelmer Delbecque is sinds een vijftal maanden ook medewerker in Mu.ZEE. © ML
Redactie KW

De aprilgast bij Duo in Mu.ZEE is museummedewerker Jelmer Delbecque, die in dialoog gaat met het werk van Dan Van Severen.

Elke maand wordt in Mu.ZEE één kunstwerk gepresenteerd dat gemaakt is door een museumbezoeker. Het kunstwerk gaat in dialoog met een kunstwerk uit de collectie van Mu.ZEE zelf. Voor april is de gast een medewerker van Mu.ZEE zelf: de 29-jarige Jelmer Delbecque uit Blankenberge. Deze kunstenaar haalde een master Beeldhouwkunst aan Sint-Lucas Gent en is sinds een vijftal maanden ook medewerker in Mu.ZEE, waar hij onde andere de technische ploeg versterkt, toezicht houdt en de bookshop bemandt.

Sobere compositie

Met zijn creatie ‘Compositie, 2014’, een installatie met vijf geometrische figuren in gips, gaat hij de dialoog aan met het werk van de minimalistische kunstenaar Dan Van Severen. Jelmer Delbecque kiest er consequent voor om traditioneel te werken met vormen en technieken in een sobere compositie. Zijn werken bestaan hoofdzakelijk uit sculpturen en assemblages. “Je kunt niet verklaren hoe de dingen ontstaan, waarom ze gebeuren, wanneer iets spreekt. Uit het wachten dat wordt gevoed door verlangen komen ineens heldere momenten tevoorschijn”, zegt de jonge kunstenaar die zichzelf verwant voelt met een nieuwe generatie abstract minimalistische kunstenaars die zowel met hout, polyester, gips als recyclagemateriaal aan de slag gaan.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier