Mu.ZEE brengt eerste videoretrospectieve van Carsten Höller in België

V.l.n.r.: curator Ilse Roossens, Cartsen Höller en Mu.ZEE-directeur Phillip Van Den Bossche. (FotoML)
Redactie KW

In Mu.ZEE in Oostende loopt nog tot 5 februari 2017 de eerste overzichtstentoonstelling van het audiovisueel werk van de internationaal gerenommeerde kunstenaar Carsten Höller.

Sinds 1990 maakt de Belgisch-Duitse kunstenaar Höller experimentele en vaak monumentale installaties. Höller is agrarisch entomoloog van opleiding. Zijn audiovisueel werk focust zich dan ook vaak op natuurwetenschappelijke en sociologische experimenten met mensen en dieren. In de laatste 15 jaar ontwikkelde de kunstenaar een sterke interesse voor de Congolese muziekcultuur. Zo realiseerde hij ‘Fara Fara’: een film geprojecteerd op twee schermen over een muzikale competitie in Kinshasa. Naast video’s en films toon de retrospectieve twee andere meer sculpturale werken die de illusie creëren van bewegende beelden. Opvallend bij deze installaties zijn de knipperende lichten , het opwekken van kleurrijke gezichtsvelden en het liftgevoel.

Carsten Höller Videoretrospective with Two Lightmachines is dagelijks, behalve op maandag, te zien in Mu.ZEE in de Romstraat 11 in Oostende van 10 tot 18 uur.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier