Moorsleedse kleuter Ilano schitterde in nieuw VTM-programma

© Jan Stragier
Redactie KW

Gisteren vond op VTM de eerste aflevering plaats van ‘Het geheime leven van 5-jarigen’. Ilano Vandenameele uit Moorslede was er een van de kleine TV-sterren.

Tien kleuters ontmoeten elkaar voor het eerst in de kleuterklas waarbij alles geregistreerd wordt door camera’s en microfoons, dat is het concept van het programma. “Voor hem was het een fantastische ervaring”, vertelt zijn papa Nick Vandenameele. “Ilano moest iedere dag naar ‘de klas’. Er waren constant twee cameramannen die alles filmden en alle kleuters hadden elk een microfoontje gespeld op hun kleren. Daarnaast waren er ook twee kleuterjuffen, Maïté en Sofie”, legt Nick uit. “Voor hem was het een fantastische ervaring. Het was als een gewone schooldag maar met kindjes die hij niet kent en in de zomervakantie. Na de opnames hield hij er wel mooie vriendschappen aan over.”

En dan naar de échte klas…

Maar op 1 september moest Ilano dan wel terug naar de échte kleuterklas, en dat vond hij vreemd. “Hij begreep niet waarom hij nu naar een andere klas moest. Hij wilde terug naar de klas van de opnames. Maar voor ons is het een teken dat het een echt leuke ervaring was”, zegt mama Lindsey Rasschaert.

Het programma wordt iedere week uitgezonden op woensdagavond om 20.35 uur bij VTM. De volgende afleveringen kunnen na uitzending vier weken lang gratis bekeken worden via vtm.be of via de app

(AFM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier