Mooneye stelt eerste EP voor: “We willen ons aan de buitenwereld laten horen”

Mooneye bestaat uit Michiel Libberecht, Stan Holvoet, Aaron Deceukelier en Rien Coorevits. © GJZ
Redactie KW

Vier jonge muzikanten uit Groot-Zwevegem hebben zich verenigd in de band ‘Mooneye’. Na een drukke repetitieperiode stellen ze zaterdag hun eerste EP voor. Ze hopen dat dit een start is van een mooie carrière.

De groep Mooneye werd gevormd rond frontman Michiel Libberecht (24) uit Moen. Hij was al enkele jaren solo actief als ‘Mickey Doyle’ en won zo al enkele mooie wedstrijden, waarvan ‘Jonge Wolven 2017’ wellicht wel de mooiste zal zijn. “Ik trad bijna twee jaar solo op, maar liep steeds met het idee rond een eigen band te vormen. Samen met nog drie jonge gasten denk ik er nu klaar voor te zijn om ons aan de buitenwereld te tonen, en vooral te laten horen”, zegt Michiel Libberecht.

Sinds enkele maanden is de groep ‘Mooneye’ dus een feit. Naast Michiel spelen nog Aaron Deceukelier (22) en Stan Holvoet (19) uit Sint-Denijs mee en Otegemnaar Rien Coorevits (22). “Rien zit achter de drums, Aaron bespeelt de elektrische gitaar, Stan tokkelt op de basgitaar en ik neem de akoestische gitaar en de zang voor mijn rekening”, verduidelijkt Michiel.

Mooneye

Dat Michiel uit Moen afkomstig is, heeft niks te maken dat men voor de naam ‘Mooneye’ koos. “Ik vind het wel een leuke naam. Een naam die goed in de mond ligt en al even goed klinkt. We hebben achteraf ook ontdekt dat het tevens de naam van een zilverachtige zoetwatervis uit Noord-Amerika is. Vandaar dat de vis nu ook een beetje ons symbool is geworden.”

Het soort muziek dat de heren brengen, is naar hun eigen zeggen moeilijk te definiëren. Zij houden het op Indie-pop. Na enkele maanden repeteren lijkt men klaar te zijn om met het publiek kennis te maken. Ze tekenden een contract bij Mayway Records uit Kortrijk waar nu een eerste EP verschijnt.

“We willen in ieder geval verder groeien in de muziekwereld”

“Een titel kreeg onze EP niet. Er staan vijf nummers op waarmee we ons als het ware willen voorstellen. Hopelijk slaat de EP aan en kunnen we binnenkort een full cd uitbrengen. We willen er in ieder geval alles uithalen wat er in zit en verder groeien in de muziekwereld.”

De Kreun

Op zaterdag 17 maart stellen ze hun EP voor in De Kreun in Kortrijk. “We brengen wel wat meer dan de vijf songs die op de EP staan. We hebben al een programma die zo’n 75 minuten duurt”, verduidelijkt Michiel.

Dat men in De Kreun mag concerteren, maakt deel uit van het project ‘Wilde Westen’ waarbij men Michiel wilde begeleiden naar zijn eerste release toe. Toen was hij nog alleen aan het musiceren.

Nu dus met Mooneye en de belangstelling lijkt groot te zijn. “Aanvankelijk was het plan om in de foyer van Muziekcentrum Track op het Conservatoriumplein op te treden. Daar is plaats voor zo’n 120 mensen.”

“De kaartenverkoop bleek zo goed te lopen dat we naar de grote zaal moeten verhuizen. Dit geeft ons ook meer mogelijkheden naar podium en belichting toe”, besluit Michiel. (Geert Vanhessche)

De voorstelling van de EP heeft plaats op zaterdag 17 maart om 20 uur in De Kreun in Kortrijk. Info via www.wildewesten.be