Monumentaal kunstwerk moet liefhebbers warm maken voor expo Roger Raveel

Redactie KW

Met de installatie van een monumentaal kunstwerk van Roger Raveel aan de gevel van het cultuurcentrum geeft de gemeente Blankenberge het officieel startschot van de promotiecampagne voor de prestigieuze tentoonstelling die deze zomer in de badstad loop.

De expo, die de naam ‘RaveelXL’ meekrijgt, zal Raveels omvangrijkste werken tonen. Het CC Casino van Blankenberge wordt daarmee deze zomer een culturele hotspot aan de Belgische kust.

Het kunstwerk dat de gevel siert, moet de aandacht vestigen op de unieke kwalitatieve zomertentoonstelling die loopt tot 27 september. Het betreft het werk ‘horizontaal en verticaal in hemel en aarde’ uit 1987 van vier op vier meter groot. Het werk op zich is al een bezoekje waard.

“‘Raveel XL’ biedt de bezoeker deze zomer de kans Raveels allergrootste werken in één ruimte te ontdekken en te bewonderen. De veelzijdigheid en originaliteit van deze artiest past perfect in het nieuwe bruisende imago van onze badstad. De expo wordt een zomers topevenement en één van de vele redenen om onze stad te bezoeken”, weet schepen van cultuur Philip Konings.

(DM)