Mogelijk toch niet het einde van ‘Stuutn in den Hof’ in Oostende

Redactie KW

Dinsdagmiddag vond in het Leopoldpark de laatste editie van ‘Stuutn in den Hof’ plaats. Heel veel bezoekers vinden het jammer dat ze hun boterhammetjes niet meer in het park zullen kunnen verorberen bij een streepje muziek. Maar volgens Cultuurschepen Hilde Veulemans zou het best kunnen dat Stuutn in den Hof toch nog terugkeert.

Ruim tien jaar lang konden Oostendenaars en mensen die in de omgeving werkten elke dinsdagmiddag in mei hun picknick komen opsmullen aan de kiosk in het Leopoldpark, waar de dienst cultuur van de stad voor een gratis concertje zorgde. Maar de dienst cultuur houdt het initiatief voor bekeken en organiseerde dinsdag nog een afscheidsconcert. Volgens schepen van Cultuur Hilde Veulemans bestaat de kans toch dat Stuutn in den Hof nog terugkeert.

“We zitten krap in personeel en moeten keuzes maken. De dienst cultuur zal veeleer een coördinerende rol, een regierol op zich nemen. Maar dat betekent niet dat we Stuutn in den Hof laten vallen. Ik ben het initiatief bijzonder genegen en zou graag hebben dat cc De Grote Post het overneemt”, zegt Hilde Veulemans, zelf ook voorzitter van het cultuurcentrum. “Ik zal er dan ook binnen afzienbare tijd binnen De Grote Post over spreken.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier