Moet Kortrijkse Pop-Up Storm sluiten?

Barbra & Stefaan en hun pop-uprestaurant 'Storm' in Kortrijk zijn genomineerd voor sluiting. (Foto VTM) © Mijn Pop-uprestaurant
Redactie KW

In het VTM-programma Mijn Pop-Uprestaurant! werd dinsdagavond de namen bekend gemaakt van twee restaurants, waarvan ééntje binnenkort onherroepelijk de deuren moet sluiten. Kortrijk moet het opnemen tegen Brussel, dat eerder al een nominatie overleefde.

Van de euforie, die enkele weken geleden heerste in het pop-uprestaurant Storm in hartje Kortrijk, viel er maar weinig meer te merken. De vrijstelling voor de eerste nominatieronde bracht het team toen in vervoering, maar ze kregen een reality check van jewelste toen vorige week Viki Geunes en Nathalie Meskens hen kwamen recenseren. Souschef Niels kwam meer dan een uur te laat, net tijdens de service waar de recensenten langskwamen. Ook zijn desserts konden de twee maar matig smaken, terwijl Geunes bij de deelnemers in Gent nog een tweede portie bestelde. De misser zorgde voor de nodige spanning in het keukenteam, zo bleek in de laatste aflevering. Stefaan gaf meerdere keren te kennen dat hij het beu was. Tussen Niels en Baptiste boterde het even niet, maar ondertussen zijn de problemen uitgeklaard.

Toch was de nominatie niet enkel te wijten aan het dessert. De tegenstanders hadden net dat tikkeltje meer in huis. Werk aan de winkel, dus. Stefaan en Barbra moeten het nu opnemen tegen Jaro en Hanne van Sticks & Stones in Brussel. Zij hebben een leuk concept, maar hebben niet bepaald een vlekkeloos parcours achter de rug. Sinds hun nominatie, die ze uiteindelijk overleefden, zijn de twee opnieuw in actie geschoten. Maar het ongeluk blijft hen achtervolgen, zo bleek in de aflevering. Het vastzitten van een zaalbediende in de file, een afwasser die ziek uitviel én een onverwachts bezoek van de voedselinspectie gooide roet in het eten. Hun gerechten konden de jury ook al niet overtuigen, waardoor ze uiteindelijk ook genomineerd werden voor sluiting.

Beide restauranthouders kregen met hun nominatie nu een mentale tik, maar ze zijn vastbesloten om er volop voor te gaan. De komende dagen zal er volop campagne gevoerd worden, want één van hen sluit volgende week voorgoed de deuren, meerbepaald op 20 mei. Maar vooraleer het zover is, krijgen ze allebei nog één keer het bezoek van Sergio, die de puntjes op de i wil zetten. Dat relaas zien we komende donderdag in Mijn Pop-Uprestaurant.

Wil je Kortrijk in het programma houden? Sms dan ‘kortrijk’ naar 6677 (0,75 euro per verzonden sms).