Moeder, zoon en dochter laten niemand koud op Zilvertalent

Mama Lucrèce Verbauwe, die samen met dochter Caroline en zoon Frederik 'I had a dream' van Abba bracht. © FRO
Redactie KW

Oostende ging maandagnamiddag tijdens Zilvertalent op zoek naar de geschikte artiesten om volgend jaar op te treden op Zilverrock, een muziekfestival voor senioren.

Stad Oostende organiseerde het vrij podium in het Kursaal. Niet alleen muzikanten, maar ook bands, harmonieën, goochelaars, buiksprekers, dansers en stand-up comedians waren welkom. Na een gevarieerde namiddag met 17 optredens kozen de jury en het publiek twee winnaars: chansonnier Aki Bolino en charmezangeres Sharon Chalaina, de ‘Celine Dion van Oostende’. Ze krijgen als beloning een plaatsje op de affiche van Zilverrock 2016.

Een deskundige jury, met onder meer Serge Feys, zangeres Kathy Lagast en zanger Andreï als voorzitter, beoordeelde de optredens en koos voor Aki Bolino, alias Aki Bollangier, kok van beroep en zanger in zijn vrije tijd, die jong en minder jong betoverde met zijn Franse meezingers en evergreens. De tweede prijs ging naar Johnny and The Sparks, de derde prijs naar Marcel, een man met een breed repertoire van meezingers.

Aki Bolino en Sharon Chalaina mogen volgend jaar optreden in het kursaal tijdens Zilverrock 2016.
Aki Bolino en Sharon Chalaina mogen volgend jaar optreden in het kursaal tijdens Zilverrock 2016.© FRO

Het publiek mocht ook zijn stem uitbrengen en koos ook Aki Bolino als winnaar. De tweede prijs ging naar Sharon Chailana, de derde naar de The Blues Brothers met een carnavalesk dansoptreden. Aki Bolino en Sharon Chalaina mogen volgend jaar optreden in het kursaal tijdens Zilverrock 2016.

Onze bewondering ging vooral uit naar mama Lucrèce Verbauwe, die samen met dochter Caroline (bekend van Idool) en zoon Frederik (zanger van Out Of Service) Vyncke ‘I had a dream’ van Abba bracht. Je kon een muis horen lopen en er vloeiden zelfs tranen…

(FRO)