MNM maakt live radio vanuit Dienstencentrum GID(t)S

24/04/17 om 10:42 - Bijgewerkt om 10:42

Zondagnamiddag en maandagmorgen streek de zender MNM neer op het kasteeldomein van Dominiek Savio en Mariasteen.

MNM maakt live radio vanuit Dienstencentrum GID(t)S

Dienstencentrum GID(t)S ontving de radiozender om het belang van jonge helpers in de zorgsector te benadrukken.

Zondag werd hun mobiele radiowagen naast het kasteel van Dominiek Savio gedropt en maandagmorgen was Mariasteen het decor voor 'De ochtendshow' van Peter Van de Veire. MNM steunde de actie 'Ik ga ervoor'. Een campagne getrokken door Lon Holtzer, onze Vlaamse Zorgambassadeur die de zorgberoepen in de kijker wil plaatsen. Zondag hadden de Aspi's van Chiro Zilverberg trouwens een hele dag meegedraaid in de weekendwerking bij de volwassen bewoners van Dominiek Savio.

Het initiatief wil jonge mensen warm maken om een beroep in de zorgsector te overwegen. "Een dag meehelpen met de bewoners is wel leuk. Je voelt dat ze onze hulp appreciëren maar ik weet niet of ik dit voor altijd zou willen doen", klonk het eerlijk bij de Aspi's, waarbij drie leden een opleiding Sociaal Technische Wetenschappen volgen. "Het is wel een mooie ervaring geweest. Ik ben tevreden dat ik heb deelgenomen", besluit Chloé Blommaert.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!