Minister-president Geert Bourgeois onthult kunstwerk van Luc Ledene in Eggewaartskapelle

We zien v.l.n.r.: volksvertegenwoordiger Danielle Godderis-T'Jonck, zanger-beeldhouwer Willem Vermandere, minister-president Geert Bourgeois, mevrouw Luc Ledene, beeldhouwer Luc Ledene, gouverneur Carl Decaluwé, burgemeester van Groot-Veurne Peter Roose, gedeputeerde Guido Decorte en de burgemeester van Nieuwpoort Geert Vanden Broucke voor een deel van het onthulde beeld dat later bovenop een stalen sokkel zal worden geplaatst. © Foto JTV
Redactie KW

Zaterdag onthulde minister-president Geert Bourgeois een nieuw kunstwerk van Luc Ledene.

In opdracht van Eandis heeft de kunstenaar een monumentaal werk gemaakt dat binnenkort zal opgesteld worden langs de ring van Ieper. De constructie is vervaardigd in arduin, brons en cortenstaal, met loodzware elementen die lijken te zweven bovenop een bewegende waterpartij. Het kunstwerk is nog enkele weken te bewonderen in het atelier van de kunstenaar, vooraleer het geïnstalleerd wordt voor de nieuwe kantoorsite van Eandis in Ieper. Collega zanger-beeldhouwer Willem Vermandere uit Steenkerke nam ook even het woord en schetste het werk van deze beeldende kunstenaar. Gouverneur Carl Decaluwé en minister-president Geert Bourgeois onthulden een deel van het beeld dat later op een grote stalen sokkel tussen zes kleinere sokkels zal worden geplaatst.

Minister-president Geert Bourgeois onthult kunstwerk van Luc Ledene in Eggewaartskapelle

Luc Ledene is bekend voor zijn beelden die zowat overal in de Westhoek staan opgesteld. Ook leende hij een groot deel van zijn collectie uit aan de stad Torhout. Sinds 2008 staat een ronddraaiende sculptuur bij de kantoren van Eandis in Melle. Zelfs in het Letse Riga staat een beeldhouwwerk van deze kunstenaar uit Eggewaartskapelle.

(José Tyteca)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier