Minister Gatz zet half miljoen euro opzij voor TRAX Roeselare

© BELGA
Redactie KW

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz is bereid een subsidie van een half miljoen euro toe te kennen aan het nagelnieuwe TRAX-centrum in Roeselare.

Dat goede nieuws bracht hij zaterdag mee naar de Rodenbachstad naar aanleiding van de vijfde editie van het TRAX-festival. TRAX is een multidisciplinair cultuurcentrum, dat tegen 2020 volledig klaar moet zijn.

De eerste fase van de werken zitten erop. Op het terrein is er nu al ruimte voor een bar, repetitieruimtes en een polyvalente zaal voor 250 personen. Straks beginnen de werken aan een polyvalente zaal voor 800 personen en wordt ook een groenruimte van 7.000 vierkante meter aangelegd. Dat moet gerealiseerd worden tegen 2016. Tegen 2020 moet het hele centrum klaar zijn, al is het nog niet volledig duidelijk waar de derde en laatste fase zal voor dienen.

Treinsporen

Het centrum kan alvast rekenen op veel bijval van minister Gatz. “TRAX verwijst naar de treinsporen dia achter het terrein lopen en naar de muziektracks die hier zullen klinken”, zegt de minister. “De naam is een mooi eresaluut aan het verleden en legt een klinkende link naar de toekomst. Dit project was ingediend als een investeringsproject voor jeugdinfrastructuur met een bovenlokaal belang. Ik mag u vandaag zeggen dat ik die aanvraag voor een subsidie van 500.000 euro in principe gunstig wil beoordelen. Het komt er nu op aan een technisch goed dossier klaar te stomen en dan staat niets de toekenning van die subsidie in de weg.”

Als het volledige centrum af is kan er gerepeteerd, geresideerd en opgetreden worden. Er komen ook mogelijkheden om muziek op te nemen, en onder andere cultuurcentrum De Spil zal hier evenementen organiseren.

Het eerste grote evenement na de realisatie van de eerste fase start zaterdagavond al, met het vijfde TRAX-festival, dat onder meer Admiral Freebee en Blaudzun wist te strikken. Minister Gatz trok het festival op gang door de eerste frisse pint te tappen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier