Minder publiek voor lustrumeditie Masters@Rock in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Perfect georganiseerd en overwegend droog weer voor de vijfde editie van het metalfestival Masters@Rock in Torhout, maar beduidend minder publiek dan vorig jaar. Zaterdagnacht sloot het Australische Airbourne (foto’s) nochtans energiek de lustrumuitgave af.

Voor het eerst hadden de organisatoren voor twee volwaardige festivaldagen gekozen met op vrijdag negen en op zaterdag tien bands. Op vrijdag kwamen naar schatting drie- tot vierduizend liefhebbers van de zware gitaren luisteren naar groepen zoals Biohazard and Papa Roach, maar op zaterdag viel de publieke belangstelling duidelijk lager uit. Nochtans serveerden de toppers Kamelot en top of the bill Airbourne stomende concerten.

Op de festivalkaart

Net als de vorige vier jaar verliep het festival vlekkeloos. Alles stond op punt. De vijf heren die Masters@Rock organiseren, verdienden dan ook meer volk. Uiteraard had het wankele weer van de voorbije weken op de voorverkoop gewogen – al bleef het vrijdag en zaterdag quasi constant droog – maar misschien is er meer aan de hand en moet er een bredere programmatie overwogen worden. Of eventueel dient het festival zich tot één dag te beperken.

Sowieso is het de verdienste van Masters@Rock om nu al voor het vijfde opeenvolgende jaar een ernstige poging te ondernemen om Torhout weer op de festivalkaart te zetten.

(JS)