‘Mijn man kan dat’ : pokertafelmanieren

Redactie KW

Ik mag al eens graag pokeren. Ook en eigenlijk vooral om het sfeertje dat op zo’n avond rond de tafel hangt : vrienden, pilsjes en chips bij de hand, en maar bluffen dan – zitten zuchten en sakkeren terwijl je mooi een flush in je handen hebt : zalig ! Maar kijk ik daarom graag naar poker op televisie ? ‘Nope’. VT4’s „topshow” – commentaarstem Roos Van Acker trok iets te veel registers open – ‘Mijn man kan dat’ is losjes gebaseerd op het pokerspel : „Vrouwen gokken met de talenten van hun man” (weer Roos).

In de eerste aflevering van ‘Mijn man kan dat’ waren die talenten : worstensap drinken (!), kinderen schoenen aantrekken, haar knippen, sinaasappelsap persen en muurzitten. En dan had men bij David nog zijn talent voor flauwiteiten verkopen ongemoeid gelaten ! Toen zijn vrouw vertelde over haar drie paarden (zo’n ‘topshow’ was het), reageerde hij dat hij er 110 had. „Met mijne moto” hinnikte hij er achteraan.

Veronique De Kock schoof aan de pokertafel aan met de dames en kwam voor elke ronde aandraven met wat zij een hint noemde. Merkwaardig genoeg werd meteen na de hint met een grappig (bedoeld) filmpje toegelicht wat de opdracht precies was. Waarom dan een tip geven, als je het toch meteen verklapt ?! Het gepoker haalde telkens het beetje tempo uit deze ‘topshow’. Eén keer zelfs bleef het gebluf maar duren : : toen moest gegokt worden op het aantal centimeter haar dat hun man zou durven afknippen van hun eigen kapsel, hoho. „Pfft, ik heb nog zulke korte piekskes gehad”, pochte Shirley, terwijl ze haar vingers luttele centimeters uit elkaar hield. Waarna ze de eer aan Rebecca liet, oink nog aan toe ! 34 centimeter gingen er uiteindelijk af bij die Rebecca. „Het is voor een goed doel, hé”, haalde ze de schouders op. Ja, het spijzen van haar eigen bankrekening met 10.000 euro.

‘Mijn man kan dat’ kreeg uiteindelijk de finale die het verdiende. Hans keurde de opdracht goed – tachtig seconden muurzitten met vrouw op de schoot – en terwijl het koppel volledig uit de bol ging, vernam Hans oortjesgewijs dat ze het níét gehaald hadden. Waarop het andere koppel volledig uit de bol mocht gaan. Ik zat erbij, keek ernaar… en trommelde twee dagen later de vrienden op voor een pokeravondje. Veel en veel plezanter.