Miezerige start voor Hotel M met Marcel Vanthilt in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Marcel Vanthilt opende maandagavond voor het eerst zijn Hotel M op het Stationsplein in Roeselare. Tijdens de eerste aflevering kwamen Hooverphonic, Hilde Crevits, Ben Weyts, Olga van ‘The Sky is the Limit’ en de musicalsterren van ‘Dirty Dancing’ langs. Door het barslechte weer was er weinig volk op het stationsplein. De reacties waren dan ook verdeeld.

De eerste aflevering van Marcel Vanthilt zijn Hotel M op Eén beloofde een waardige start te zijn. De weergoden dachten daar jammer genoeg anders over. Met een geringe opkomst voor Vanthilt als resultaat, al liet hij het niet aan zijn hart komen. “Welkom in mijn majestueuze Mega Mindy-achtige Hotel M”, sprak Marcel de menigte toe. Ze begonnen met een gesprek met Hilde Crevits en Ben Weyts over de – hoe kan het ook anders – verkiezingsuitslagen.

De musicalsterren van Dirty Dancing brachten een vooraf opgenomen dansstuk. “Jammer dat ze het niet live dansen, maar dat ligt waarschijnlijk aan de natte vloer”, klinkt het lichtjes ontgoocheld bij Carlos Van Landeghem. Ondertussen had een groot deel van het publiek zich al teruggetrokken in de cafés op het stationsplein.

Hip decor

Over het decor niets dan lof. “De inrichting is zeer mooi, het ziet er modern uit. Ook het interieur ziet er tof uit.” Je kunt niet naast de grote M kijken. “Enkel spijtig dat je de show niet kunt volgen aan de voorkant van het gebouw. Je moet aan de zijkanten gaan kijken, wat betekent dat de mensen op de terrassen de talkshow enkel via het grote scherm kunnen bekijken.”

Een mini-concert van Hooverphonic zorgde toch nog voor een half gevuld Hotel M-terras en een positieve afsluiter van een druilerige eerste avond.

Morgen gaat Vanthilt lustig verder met het Thuis-duo Joy-Anna Thielemans en Mathials Vergels, ook Marc Coucke komt langs en we krijgen een voorsmaakje van de Cavalia-show. De muzikale noot komt morgen van Michael Lanzo. Op woensdag laten The Sore Losers het gitaargeweld los en het weekend wordt ingezet met Gers Pardoel.

(MM)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier