Middelkerke en De Haan betrokken in politiethriller

Middelkerke is een bron van inspiratie voor thrillers van auteur Ludo Geluykens. © Foto LC
Redactie KW

Afrekening in het bedrijf, zo luidt de titel van de zevende politiethriller in de reeks Somers en De Winter. Auteur Ludo Geluykens uit Ranst (Antwerpen) heeft al 20 jaar een tweede verblijf in Middelkerke. In elk van zijn boeken speelt het casino, het Epernayplein, de Zeedijk, het strand en/of zijn stamcafé Bistro Columbus een rol van betekenis in het verhaal.

Het boek in een notendop. Het internationaal transportbedrijf WWT (WorldWide Transport) met een vestiging in De Haan organiseerde een managementdag in Sunparks De Haan. Managers uit landen over de hele wereld namen eraan deel. Zoals wel vaker gebeurt, volgt er op de meeting met veel jonge mensen een uitbundig feestje.

De volgende dag wordt de directiesecretaresse vermoord teruggevonden in haar auto op een parking. Commissaris Somers en hoofdinspecteur De Winter gaan op zoek en belanden in een bedrijfsomgeving waar ze van de ene verbazing in de andere vallen. Het blijkt heel moeilijk om binnen het transportbedrijf de waarheid te achterhalen.

Pesterijen

Het is geen toeval dat auteur Ludo Geluykens tot voor twee jaar zelf aan de slag was als veiligheidsadviseur en vertrouwenspersoon bij een groot transportbedrijf. “Ik moest de wet volgen maar mijn punctuele handelwijze werd niet altijd gewaardeerd door de managers. De druppel die voor mij de emmer deed overlopen, was een vertrouwelijk telefoongesprek dat werd afgeluisterd. Daarbij zaten ook nog pesterijen en onderlinge afrekeningen tussen de managers verweven. Ik heb ontslag genomen om met vervroegd pensioen te gaan”, zegt de auteur.

“Ik schreef uiteraard een fictief verhaal maar in deze thriller koos ik voor een realistische achtergrond. De feiten uit het verhaal zijn wat aangedikt maar het spreekt voor zich dat ik fictieve namen koos. Bij enkele medewerkers of ex-werknemers zal ongetwijfeld een lichtje branden. Nu ik alle frustraties van me afgeschreven heb, voel ik opluchting”, zegt auteur Ludo Geluykens.

Afrekening in het bedrijf ISBN 9789490660109 wordt uitgegeven door Uitgeverij Leesgenot en is te koop in Standaard Boekhandel, Bistro Columbus (Zeedijk 217), via www.bol.com en www.ludogeluykens.be. (LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier