Michèle Sioen wordt commissaris-generaal van Europalia Indonesia

© BELGA
Redactie KW

De raad van bestuur van het Europalia Arts Festival heeft Michèle Sioen uit Adooie aangesteld als commissaris-generaal voor België van Europalia Indonesia.

Dat heeft de organisatie van het cultuurfestival donderdag bekendgemaakt. Michèle Sioen is CEO van textielgroep Sioen Industries en is voorzitster van het Verbond van Belgische ondernemingen (VBO). Ze bekleedt daarnaast meerdere bestuursfuncties, onder meer bij D’ieteren en ING Belgium, en mag zich voortaan dus ook commissaris-generaal van Europalia Indonesia noemen. Bij vorige edities viel die eer onder anderen te beurt aan Luc Bertrand (Europalia Turkey), Philippe Vlerick (Europalia India) en Pierre Alain De Smedt (Europalia Brasil).

Tweejaarlijks festival

Europalia is een tweejaarlijks festival rond de kunst en de cultuur van een bepaald land, dit jaar Indonesië. Het heeft dit jaar plaats van 10 oktober 2017 tot 21 januari 2018. Op het programma staan tal van tentoonstellingen, concerten, film-, dans- en theatervoorstellingen en literaire evenementen in tientallen steden en gemeenten in België en andere Europese landen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier