MG Brother Marc verrast ‘soulmate’ Gino met persoonlijk lied

Gino Kesteloot en Marc Vermeersch: "We zijn geen biologische broers, maar wel echte 'soulbrothers'. (Foto NVM) © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Op 5 november vorig jaar vierden drummer Gino Kesteloot en zanger Marc Vermeersch hun 20-jarige muzikale samenwerking. Gino en Marc zijn gekende musici. Als duo schuimen ze het land af als The MG’s Brothers. “We zijn geen biologische broers van elkaar maar echte ‘soulbrothers’ wat ons als muzikale broeders misschien nog op een hoger niveau zet”, zegt Marc.

Marc ‘Mutse’ Vermeersch uit Menen heeft altijd een grote voorliefde gehad voor Elvis en andere soulzangers. “Mijn admiratie voor blues, soul en jazz heeft mij 20 jaar geleden bij Gino gebracht. Het betekende voor mij onmiddellijk de start van een nieuwe carrière”, vertelt Marc.

Gino is bekend als het drumwonder uit Kortrijk. Al op vierjarige leeftijd was hij in de weer op gelijk welk ritmisch getint instrument. “Als er ritme uitkwam, was ik vertrokken. Zo ontdekte ik al heel snel dat ik een geboren drummer was. Muziek staat voor mij altijd op de eerste plaats”, zegt Gino.

In 1997 zag The MG Band het levenslicht. De band werd een groot succes en mocht overal aantreden met de knap gespeelde soulmuziek. Het werd al snel duidelijk dat Marc en Gino de spil van de band waren. “Er waren al enkele jaren problemen met andere groepsleden. Heel veel kwam op de schouders van Gino terecht. Daarom werd de band opgedoekt”, weet Marc.

Vechtlust

Gino bleef niet bij de pakken zitten en richtte kort daarna The MG’s Brothers op. “In deze bezetting is alleen de kern over, namelijk Marc en ik. Marc neemt de vocals voor zijn rekening en ik het slagwerk. Ik bespeel vooral de drumpads waarin ik een veelzijdig percussie arsenaal tot beschikking heb. Dankzij de subtiliteit van dit instrument kan ik Marc veel muzikaler begeleiden”, legt Gino uit.

“Ik ben nog altijd van mijn melk, want Marc en ik zijn eigenlijk twee tegenpolen” – Gino Kesteloot

The MG’s Brothers is een schot in de roos en doet het goed in binnenland als buitenland. “Dat is allemaal te danken aan Gino, zonder hem stonden we nog nergens. Zijn gebetenheid, drive en vechtlust zijn ongezien. Daarom wilde ik voor Gino een nieuwe single opnemen waarin ik mijn bewondering aan mijn soulbrother wilde betuigen“, vertelt Marc.

Tegenpolen

Het nummer kreeg de toepasselijke titel ‘Soulmate’. Het is een emotioneel nummer over de eeuwigdurende vriendschap tussen beide ‘broeders’. De muziek is gebaseerd op een nummer van Johnny Adams en de Nederlandstalige tekst werd geschreven door Herbert Verhaeghe. Op Ment tv zal er dit jaar nog de videoclip te zien zijn. Volgend jaar is de clip ook online te bekijken.

“Ik liep al een lange tijd rond met dit idee. Het moest een verrassing blijven voor Gino. Ik wilde mijn vriendschap voor mijn kompaan bezingen omdat hij al die jaren tegen de stroom in heeft moeten zwemmen. Er is veel jaloezie in de muziekwereld maar Gino is een doorzetter, een vechter. Dat waardeer ik enorm aan hem”, motiveert Marc.

Voor Gino zelf was het even slikken. “Ik ben nog altijd van mijn melk. Marc en ik zijn eigenlijk twee grote tegenpolen. Precies een koppel dat 50 jaar getrouwd is, altijd kibbelen”, lacht hij. “Maar ik heb altijd geloofd in deze kerel. Hij heeft mijn ideeën en projecten, hoe gek ze ook waren, altijd gevolgd. Ik ben enorm ontroerd door de boodschap in het nummer. Ik ben Marc daarvoor eeuwig dankbaar.”

(Nicolas Verhaeghe)

Info: de single Soulmate is enkel voorlopig te verkrijgen tijdens de optredens van The MG’s Brothers en kost 5 euro.