Metalfestival Alcatraz nodigt buurtbewoners gratis uit

Buurtbewoners van het metalfestival aan de Lange Munte kunnen dit jaar gratis kennismaken met Alcatraz. © GF
Redactie KW

Omdat heel wat mensen uit de omgeving van Alcatraz Festival de vraag stelden of ze eens een kijkje mochten komen nemen op het metalgebeuren, nodigt de organisatie de inwoners van Kortrijk en Zwevegem gratis uit.

Buurtbewoners van het metalfestival dat van 11 tot en met 13 augustus plaatsvindt op de Lange Munte in Kortrijk kunnen op vrijdagavond volledig gratis kennismaken met Alcatraz. Met de Zweedse rockers Ghost, Krokus uit Zwitserland en Accept-stichter Dirkschneider uit Duitsland staat er die avond een erg internationaal programma op het menu. Maar ook het Belgische, energieke Evil Invaders én de Kortrijkse metaltrots Dyscordia prijken op de Alcatraz-affiche.

De organisatie volgt bij het toekennen van de gratis tickets aan de buurtbewoners een strikte procedure. Zo kom je enkel op vertoon van je elektronische identiteitskaart en na een adrescontrole binnen. Pas nadien wordt een toegangsbandje gegeven. Ben je jonger dan 16 jaar, dan moet je vergezeld zijn door een volwassene. Alle informatie is terug te vinden via www.alcatraz.be/nl/buurt.