Metalband Spoil Engine uit Roeselare bestolen tijdens tournee in Europa

Spoil Engine is klaar om China te veroveren. V.l.n.r. Bart Vandeportaele, Iris Goessens, Matthijs Quaars, Steven Sanders en Dave De Loco. © GF
Redactie KW

Spoil Engine, de Vlaams-Nederlandse metalband met enkele leden uit de streek van Roeselare, eindigt haar tour door China en Europa in mineur. De muzikanten werden deze week bestolen in de Italiaanse stad Milaan.

“Op een bepaald ogenblik waren we even niet bij onze camper. Toen we terugkeerden merkten we dat er ingebroken was. Iemand was binnengeraakt via het luikje van de camper. Het kan bijna niet anders dan dat het een kind was”, vertelt Roeselarenaar Steven Sanders, muzikant bij de groep.

De dieven gingen ervandoor met enkele rugzakken met daarin technisch materiaal en de laptops die gebruikt worden tijdens de optredens.

“Onze tour door China was fantastisch, met als absoluut hoogtepunt het MIDI festival, het grootste muziekfestival van China. In China voelden we ons nooit onveilig. Nu we terug in Europa zijn, worden we bestolen.”

The show must go on

De groep moest normaal donderdagavond optreden in Milaan en ook op vrijdag stond nog een optreden gepland. “Doordat er toch belangrijk materiaal verdwenen is, wordt het niet gemakkelijk om nog op te treden. Maar the show must go on, dus die twee shows zullen wel doorgaan. Dit is echt een einde in mineur van wat een fantastische tournee was.”

De muzikanten gingen gisteren naar de politie om er aangifte te doen van het voorval.

Met Steven Sanders (Roeselare), Dave De Loco (Moorslede) en Bart Vandeportaele (Poelkapelle) kleurt de band heel West-Vlaams.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier