Menenaar en studiegenoten ontwerpen bordspel ‘Coba’

We zien Lucas Dewulf, Gauvain Debisschop, Lonneke Janssen en Quentin Duquesne bij hun bordspel. © GF
Redactie KW

Samen met drie teamgenoten heeft Menenaar Lucas Dewulf een bordspel mogen ontwerpen als schoolopdracht. Ze nemen deel aan een wedstrijd en wie weet kan jij binnenkort het bordspel Coba in huis halen.

Op school mochten de studenten kiezen uit verschillende opdrachten zoals een muurschildering, een huisstijl of een bordspel. Het team ging resoluut voor de opdracht van het bordspel, net als acht andere groepen uit dezelfde richting. Samen bouwden ze aan de hand van een bestaand concept een professioneel geïllustreerd bordspel. Momenteel heet het bordspel Queen’s Kitchen en het doel van het spel is om zoveel mogelijk gerechten klaar te maken voor de koningin.

Gerechten offeren

Samen met Menenaar Lucas Dewulf, Gauvain Debisschop (Lokeren) en Lonneke Janssen (Nederland) begon Anzegemnaar Quentin aan de opdracht in oktober. “Na wat brainstormen hebben we het middeleeuws thema aangepast. Fantasie en middeleeuwen zijn te vaak voorkomende onderwerpen, we wilden met iets origineels op te proppen komen. Opeens dachten we aan de Azteekse cultuur. Alle elementen van het bordspel blijven hetzelfde, maar kregen nu een Midden-Amerikaans jasje”, klinkt het. “Ook de naam hebben we veranderd in Coba. Dat was ooit een van de grootste Mayasteden van Mexico en we vonden het wel toepasselijk. In plaats van gerechten klaar te maken voor de koningin is het doel nu zoveel mogelijk gerechten te offeren aan de goden.”

Het belangrijkste doel is om zowel een jonger publiek aan te spreken als volwassen spelers. Dit gebeurt door de kleurrijke stijl die gecombineerd is met de mysterieuze cultuur van de Azteken.

Het team heeft zich verdiept in de wereld van bordspelen en daar heeft het geen spijt van. “Natuurlijk hebben we het spel ook even uitgetest in ons team. Toen we het voor het eerst speelden, klopte er iets niet. We vreesden dat we een fout gevonden hadden, maar toen bleek dat iedereen gewoon vals aan het spelen was”, geven de studenten toe.

Het design is ondertussen klaar en te bewonderen via allerlei kanalen. Ze hebben het volledige bordspel ontworpen : van het bord, de bijpassende kaartjes tot de doos.

De wedstrijd loopt nog tot eind april. Iedereen kan stemmen op het favoriete ontwerp via de Facebookpagina van De Groote Man. Momenteel staat het team op kop. Het is dus spannend afwachten. “Maar zelfs als we niet winnen is het geen ramp”, blijven de jongeren nuchter. “We hebben genoten van de opdracht. We leerden elkaar beter kennen en hebben heel wat andere bordspelen van dichter kunnen bekijken. Het was super om alles stukje bij beetje te zien samenkomen. Mochten we nog de kans krijgen mee te helpen bij een volgend bordspel, dan zouden we dit zeker niet laten liggen !” besluiten de vier. (TDL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier