Melkrock Tielt onthult eerste namen voor komende zomer

Een sfeerbeeld uit 2013. © GF
Redactie KW

Melkrock Tielt maakte maandag zijn eerste namen op de affiche bekend.

Fifty Foot Combo, Vandal X, Cocaine Piss en Hands Off The Barmaid, dat zijn de eerste namen voor de affiche van de 19de editie van Melkrock op 14 augustus.

Fifty Foot Combo brengt eind maart een nieuwe plaat uit, hun eerste album sinds 2004. Invloeden van Link Wray, The Monks en andere herrie komen furieus samen in een unieke Monstrophonic Sound waarbij garagerock, psychmuziek, soul en punk de dienst uitmaken. Twintig jaar geleden deelde Vandal X een eerste kopstoot uit. Twee decennia later blijft het compromisloze Limburgse duo nog steeds trouw aan het basisprincipe: met een energieke wall of sound rake klappen uitdelen. De veteranen van de noise scene sluiten af in de zijtent. Ook in actie op het zijpodium: Cocaine Piss, een uiterst smerig punkwartet uit Luik. De undergroundband rond zangeres Aurélie nam hun te verschijnen debuut op in Chicago, bij Steve Albini.

Tieltse rockband mag festival openen

Hands Off The Barmaid won de publieksprijs van de Melkrock Rally. De Tieltse rockband is de opener van Melkrock 2016. Swap Meetwas in de ogen van de jury de beste band van de Melkrock Rally en mag dankzij die overwinning een dagje opnemen in de Barefoot Recording Studio van Arjan Bogaert.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier