Meisjesidool van One Direction valt voor charmes van West-Vlaamse schone

Frederik Jaques
Frederik Jaques Webredacteur

Ze heet Céline Hélène Vandycke, is er 22, en vormt sinds kort een paar met Niall Horan. ‘Niall wié’ denken velen nu, maar voor de – veelal jonge, vrouwelijke – fans van de Britse boysband One Direction is dit een naam waarbij ze spontaan in katzwijm vallen.

De West-Vlaamse twintiger is afkomstig van Knokke, maar was de voorbije jaren vaker in het buitenland te vinden dan in haar eigen heimat. Zo studeerde ze al aan de universiteit van Parijs en tegenwoordig aan die van Exeter bij Londen. Het was in diezelfde Britse hoofdstad dat ze vorige vrijdag door de Britse tabloids werd gespot toen ze stond te konkelfoezen met Niall Horan, de blonde halfgod van ‘1D’, zoals de fans – One Directioners genaamd – hun favoriete band ook wel noemen. Niet op de hoek van de straat, maar in het publiek tijdens een optreden van Mumford & Sons op het British Summer Festival in Hyde Park.

Een relatie beginnen met een tieneridool houdt niettemin enkele risico’s in: de sensatiepers ligt op de loer achter elke haag en struik én de jonge, vrouwelijke fans kunnen al eens je bloed drinken omdat je hun onbereikbare droom nu helemaal aan diggelen hebt geslagen en met de hoofdprijs bent gaan lopen. Maar op dat vlak lijkt Céline de dans voorlopig te ontspringen: enkele sporadische verwensingen niet te na gesproken, lijkt de achterban zich best wel te kunnen vinden in ‘Neline’, zoals de combinatie Niall-Celine al werd gedoopt.

Meisjesidool van One Direction valt voor charmes van West-Vlaamse schone

Céline is de dochter van Michel Vandycke, CEO van het Brusselse Vandycke & Partners en in 1974 nog zijn humaniora afgerond aan het Sint-Leocollege in Brugge. Haar moeder heet Inge Broucke en woont in Menen, zo weet Het Nieuwsblad. Voor wie het interesseert: Céline en Niall keken dinsdagavond samen naar ‘The Conjuring 2’, zo leren we uit haar nog ovenverse fanpagina op Facebook.

(FJA)