Meest gezocht op Google dit jaar : nurfen

Redactie KW

De Vlaming was nòg nieuwsgieriger naar de betekenis van die term, dan naar die van de tax shift. Mogelijk vond de surfer wel op geen van beiden een afdoend antwoord.

Zoekmachine Google maakte woensdag de meest gezochte zoektermen van 2015 bekend. En verrassend, de Vlaming wilde het voorbije jaar vooral weten… wat nurfen is. Straf, want Bevergem was pas in het najaar te zien. Toch werd er vaker ‘wat is nurfen?’ ingetikt dan pakweg ‘tax shift’, de term die op de tweede plaats strandde. ‘De regel van drie’, een klassieker, staat op drie.

Pijnlijk is misschien wel dat net de populairste zoekopdracht geen duidelijk antwoord opleverde. In de serie Bevergem werd vermeld dat wie verliest in het ringelen moet nurfen, maar er werd nooit vermeld wat dat dan precies betekent.

(FV)

De top 10 voor Nederlandstalig België

1. Nurfen

2. Tax shift

3. De regel van drie

4. Halal

5. Oleocanthal

6. Zonsverduistering

7. Cyberpesten

8. TBC

9. Geluk

10. Instagram

De Slimste Mens

Bij de trends voor de ‘snelst stijgende Belgische persoonlijkheden’, vinden we ook enkele West-Vlamingen terug. Daar prijkt acteur Sam Louwyck uit Brugge op 4, vermoedelijk na z’n korte maar opgemerkte passage in De Slimste Mens ter Wereld. Atlete Axelle Dauwens staat er op 9, ook zij heeft dat vermoedelijk te danken aan De Slimste Mens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier