Medewerker Eric Flamand uit Wijtschate schittert als dj in Eigen Kweek

Redactie KW

Minuten lang werd onze lokale fotograaf uit Wijtschate close in beeld genomen: als figurant mocht hij dj spelen in ‘t Molenhof.

Heel wat figuranten haalden de voorbije zes weken het televisiescherm dankzij de populaire reeks Eigen Kweek. Vaak maar een paar seconden, maar wel goed voor eeuwige roem. In de laatste aflevering brak Wijtschatenaar Eric Flamand alle records door minutenlang in beeld te verschijnen als dj. “Ik stond op een strategische plaats tijdens de belangrijkste scène van de reeks”, glundert hij.

Eric Flamand, projectleider bij Ceratec en huisfotograaf van Het Wekelijks Nieuws West, speelde met de kermis van Wijtschate naar gewoonte tijdens het Moandagpintje. “Daar werd ik voor het eerst gecontacteerd door het productiehuis. Eind juli dan ben ik naar ‘t Molenhof getrokken voor de opnames. Dat is voor mij zeker geen onbekend terrein. Ik trouwde er en speelde er ook vele keren op trouwfeesten.”

“Al gevraagd voor feestje van studentenclub”

Zoals het hoort zette Eric het feest in met de openingsdans voor Frank en Julita. “De regisseur vroeg mij een nummer van Paul Severs te draaien, maar ik had dat nummer niet bij en stelde dan maar voor om Rob De Nijs boven te halen met ‘Het werd zomer’.”

De dag na de uitzending werd Eric door iedereen aangesproken. “Ook via de sociale media waren er alleen lofbetuigingen. Een studentenclub uit Gent contacteerde me al om een Eigen Kweek dj-set te verzorgen op één van hun feestjes.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West