Maxifolk slaat tenten op aan Ter Kerst

Maxifolk werd voorgesteld door rechtstaand van links naar rechts Ivo Debruyne, Geert Vermeire, Jan Vandenbussche, Ellen Bode, Ronny Vandewiere en Kaat Vandenbulcke. Op de voorgrond herkennen we Greet Ghesquière en Ben Degrande. © JD
Redactie KW

De organisatoren van Maxifolk in Gits hebben hun programma bekendgemaakt.

Op zaterdag 27 juni vindt Maxifolk opnieuw plaats. De paardenweide van hoeve Ter Kerst zal uitgroeien tot een heus festivalterrein. De Brusselse groep //TOM// is voor het eerst te gast op Maxifolk. Ze starten de festiviteiten op zaterdag 27 juni om 14 uur met een vleugje folkrock. Om 15.45 uur is het beurt aan The Quest uit het Antwerpse. Hierbij halen de vrouwelijke stemmen de bovenhand. Om 17.30 uur zorgt Faran Flad, dat geboren werd vanuit Kadril, voor stevige folk. Om 19.15 uur brengt singersongwriter Pete Morton vanuit Groot-Brittannië de betere folkrap. Om 21 uur is het de beurt aan Foumagnac. Deze driepersoonsgroep uit Rouen garandeert veel sfeer en ambiance.

En voor wie nog niet genoeg gedanst heeft tijdens het voorgaande, wordt DJ Bertrand na de optredens, omstreeks 22 uur, uitgenodigd om er een waar folkfeestje van te maken.

(JD)