Massale opkomst voor ‘Liefde voor Sterren tegen de Muziek op’

Redactie KW

Tussen de 12- en 15.000 fans daagden woensdagavond op voor de opnames van ‘Liefde voor Sterren tegen de Muziek op’, aan het Klein Strand van Oostende.

Het programma, gepresenteerd door Nathalia (alias Nathalie Meskens) en Christoff met optredens van Sergio, Slongs Dievanongs, Bandits, Stan Van Samang, Kate Ryan, De Romeo’s en de ‘sterren’ van ‘Tegen de Sterren op’ wordt vrijdag uitgezonden. Duizenden fans hadden uren ‘strandtrappelen’ voor over om de opnames bij te wonen.

Tijdens de repetities vanaf 17.30 uur stond het Klein Strand al lekker bomvol. Toen de opnames om 21 pas echt van start gingen, kon je op de koppen lopen. Oostende en de parkings zaten potdicht. Op het Klein Strand stonden duizenden mensen reikhalzend te genieten. Keer op keer werd de medewerking gevraagd van het publiek dat de opname tekstueel en op groot scherm kon volgen. Het feit dat ze hun idolen live aan het werk konden zien, was voor de fans een mooie compensatie voor het soms lange wachten.

Massale opkomst voor 'Liefde voor Sterren tegen de Muziek op'

De familie Muys uit Oostende, vader Pascal en zijn vier volwassen dochters, is een trouwe fan van VTM en ‘Tegen de Sterren op’ . “We hebben het nu eens ‘in ‘t echt’ meegemaakt hoe zo een programma in elkaar wordt gestoken. Chapeau voor iedereen! Dat is keihard werken voor die mensen. Je moet veel geduld hebben. We zijn blij dat we erbij waren, maar volgende keer kijken we alleen naar de show op tv.”

Massale opkomst voor 'Liefde voor Sterren tegen de Muziek op'

Voor Oostendenaar Laurent Bailleuil, beter bekend als stemmenimitator Guga Baul, en ook voetballer bij Union Zandvoorde, was het een tweede thuiswedstrijd in drie dagen. Voor het programma werd hij even Sergio Herman, én ook zanger van Get Ready. “Maandag stond ik op het podium van de Paulusfeesten met Radio Guga. We zijn er serieus ingevlogen. Het plein stond in vuur en vlam. Het was een memorabel optreden dat nog in mijn kleren zit. Vandaag staan we voor een totaal andere opdracht, voor een heel ander publiek. Uit ervaring weet ik dat je veel geduld moet hebben voor alles ingeblikt is. Ik hoop dat het een beetje leuk is geweest voor het publiek.”

(FRO – Foto’s FRO)