Martijn (18) uit Ieper gaat vanavond zijn kans in nieuwe talentenjacht op VTM

"Vier verschillende tribunes met kinderen, jongens, meisjes en ouders kunnen afdrukken als ze het goed vinden", aldus Martijn Storme. (Foto VTM) © The Band
Redactie KW

Martijn Storme is vrijdagavond te zien in het nieuwe VTM-programma ‘The Band’. Daarin gaan Vlaanderen en Nederland op zoek naar jonge mannelijke zangtalenten die uitgroeien tot een Nederlandstalige muziekgroep.

Martijn treedt in de voetsporen van zijn zus Eva en broer Elias, die eerder al deelnamen aan ‘The Voice van Vlaanderen’. “Ik zing bij wijze van spreken sinds mijn geboorte”, opent Martijn. “Terwijl andere kindjes gingen sporten of spelen, bleef ik luisteren naar mijn cassetterecorder. Ik heb letterlijk alle cassettes van ‘Samson & Gert’ en ‘Kinderen voor Kinderen’ kapot gedraaid. We hebben filmpjes van vroeger waar mijn broer en zus badmintonnen en ik als peuter voortdurend naar muziek zit te luisteren. Mijn papa speelde ook vaak Nederlandstalige liedjes op gitaar en piano. Iedereen begon mee te zingen, wat prachtige momenten opleverde. Muziek was en is voor mij een van de belangrijkste dingen in mijn leven. We speelden musicals na in de tuin, met de schommel als piratenboot. Als we op reis gingen en het was slecht weer, trakteerden we onze ouders op een nagespeelde musical die we overdag repeteerden in de schuur.”

Martijn twijfelde niet lang om zich in te schrijven voor het nieuwe VTM-programma ‘The Band’. “Ik dacht dat het iets voor mij was, omdat ik al heel lang zelf een band wilde oprichten. Bovendien zing ik graag in het Nederlands, hou ik van pop en zing ik even graag backings als front. Mijn vriendin en een oud-zangleerkracht spoorden me aan om me in te schrijven. Het leek mij een goede ervaring en een uitdaging. Ik wil de ouders en broer van mijn vriendin bedanken om mij verschillende keren te brengen naar de opnamestudio’s.”

(AP – Foto VTM)

The Band, vrijdag vanaf 20.40 uur op VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier