Marnixring Leeuwercke reikt Georges Leroyprijs uit

Redactie KW

Zondagnamiddag werd in cultuurcentrum De Schakel de 20ste keer de Georges Leroyprijs uitgereikt door de Marnixring Leeuwercke.

Marnixring Leeuwercke Waregem bestaat dit jaar 40 jaar. De serviceclub heeft als voornaamste doelstelling het bevorderen van de Nederlandse taal en cultuur.

Zondag organiseerde Marnixring Leeuwercke Waregem voor de 20ste keer de Georges Leroyprijs. De vorige 19 edities waren allemaal gewijd aan poëzie. Voor deze jubileumeditie werd gekozen voor het thema ‘kortverhaal’. Het overweldigende succes, meer dan 200 inzendingen, bewijst dat dat een juiste keuze was.

De eerste prijs (750 euro) ging naar Laurent Coomans (midden), een bankbediende uit Bellegem. De tweede prijs (250 euro) was voor Charlene Winne (links) uit Nieuwpoort, een leerkracht in het secundair onderwijs. De derde prijs (250 euro) ging naar Hein van der Schoot (rechts) uit het Nederlandse Wezep. Hij is verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De prijzen werden uitgereikt door Manu De Clercq, voorzitter van Marnixring Leeuwercke.

De prijsuitreiking werd opgeluisterd door de leerlingen van de Waregemse Kunstacademie, die voor een zinderend musicalspektakel zorgden. De presentatie gebeurde door Pat Mechele verbonden aan de stedelijke Kunstacademie samen met Miek Verbeke, voorzitter van de werkgroep kortverhaal.

(YVW – Foto HDV)