Marktrock Poperinge klaar voor dertigste editie

Eind augustus neemt Marktrock opnieuw het centrum van Poperinge in. © MD
Redactie KW

Poperinge staat al te popelen voor de dertigste editie van hun Marktrock. Eind augustus is het zover.

Op zaterdag 27 augustus vanaf 17.30 uur heeft de dertigste uitgave plaats van Marktrock Poperinge. Dit jaar voorziet de organisatie een gratis vooravond op vrijdag 26 augustus. Vanaf 21 uur treedt Buljivism 3.0 op in de VIP-tent op de Grote Markt. Op zaterdag vanaf 17.30 uur is het dan de beurt aan Beuk, Bandits, Gers Pardoel, Les Truttes en afsluiter dj Dirk Stoops. Ben Crabbé staat in voor de presentatie. Alle Marktrock-optredens in Poperinge zijn opnieuw gratis.

Stichtend voorzitter Martin Dewulf neemt na een jarenlange dienst afscheid van het gebeuren. Hij blijft raadgever achter de schermen, maar wordt eind dit jaar opgevolgd door Bart Decrock. Martin Dewulf (63): “Na de honderden optredens in mijn café De Keikop, de organisatie van onder andere Keirock, City in the City, Marktrock en dergelijke meer is het voor mij welletjes geweest. Ik wil voortaan meer tijd vrijmaken voor mijn kleinkinderen.”

“Ik heb alle vertrouwen in mijn opvolger, die ik wel met raad en daad verder zal bijstaan. Onze rekening stond begin dit jaar nog eventjes in het rood, maar dankzij onze sponsors en de steun van de stad, kunnen wij nu al starten met een positief saldo van 25.000 euro. Het voorziene budget voor dit jaar bedraagt 88.000 euro, maar dit moet lukken tegen eind augustus.” (AHP-Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier