Markt te klein voor Veurne La Fête

Redactie KW

De vijfde editie van Veurne La Fête pakte uit met onder andere K’s Choice en Kraantje Pappie.

De vijfde editie van Veurne La Fête pakte uit met een gevarieerde affiche. Imperior, talent uit de regio, beet de spits af. De groep werd gevolgd door toppers van eigen bodem die zich een internationale reputatie hebben opgebouwd.

Meebrullen met ‘Pompen’

Artiesten Jurrie Delporte en Aaron Lowyck van showkorps El Fuerte zetten de toon met een stevig staaltje percussie, met didgeridoo-artiest Peter Paelinck als blikvanger. Jacle Bow kreeg moeiteloos het publiek in beweging met hitnummers zoals ‘Suit Yourself’ van hun debuutalbum ‘What’s All the Mumble About’. Daarna kon heel Veurne meegenieten van een gratis optreden van K’s Choice. Een enthousiast en professioneel optreden.

Rond middernacht was het drummen om een glimp op te vangen van Kraantje Pappie, rapper en hiphopartiest. Er was geen plekje meer vrij op de Markt. Het historische centrum van Veurne daverde op zijn grondvesten toen iedereen luidkeels zijn hit ‘Pompen’ meebrulde.

Hermetisch afgesloten straten

De politie van PZ Spoorkin hadden niets aan het toeval overgelaten om de hele omgeving rond het muzikale feest tot in de puntjes te beveiligen. De straten waren hermetisch afgesloten met betonblokken, verscheidene politieteams in uniform en incognito hielden toezicht, en ook een aantal vrijwilligers waren goed gebrieft.

In de vroege uurtjes lag de Markt er properder bij dan andere jaren, want voor het eerst koos de Stad Veurne voor duurzame, herbruikbare en biologisch afbreekbare bekers. Wie zijn beker terug inleverde kreeg de euro waarborg terug. Ook kon je de bekers deponeren in de dropbox als donatie aan Oxfam Wereldwinkel Veurne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier