Markse gezelschapsspelclub organiseert eerste Carcassonne Cup

De spellenclub Marcassonne nodigt iedereen uit nu zondag v.l.n.r. zien we Pieter Leenknecht, Olivier Demortier, Dries Doornaert, Gert-Jan Dugardein en Tom Mercier. Bieke Caron, Nele Garreyn, Myriam Naessens, Steven Vandekerckhove en Erik Verboven ontbreken op de foto. © EDB
Redactie KW

Op zondag 19 augustus vindt de eerste Carcassonne Cup plaats tijdens de zomerbar in OC Marke. Organisator is de spellenclub Marcassonne.

Spellenclub Marcassonne – een samentrekking van Marke en het populaire spel Carcassonne – startte in januari met een maandelijkse spellenavond in OC Marke. “We spelen elke eerste vrijdag van de maand”.

2 euro om te spelen

Pieter Leenknecht was ooit in een spellenclub in Kuurne. “Jammer genoeg is die club gestopt. Doordat er geen structuur meer zat achter het spelen van gezelschapsspellen, speelde ik minder.” Daarom zocht Pieter naar mensen uit de streek die graag spelletjes spelen.

“We moesten minstens met tien zijn om te starten, zodat de bestuursleden niet elke keer verantwoordelijk moeten zijn en dat ze ook zelf kunnen spelen.” Op de spellenavonden worden de spelletjes indien nodig uitgelegd en dan kan er gespeeld worden.

“We hebben een lijst van onze eigen spelletjes, maar via Facebook kunnen mensen ook een bepaald spel vragen. Voorlopig zijn de meeste spelletjes nog van ons persoonlijk. We vragen op de spellenavonden 2 euro toegangsprijs en met dat geld worden nieuwe spelletjes gekocht die dan van de club zijn. We hebben klassiekers zoals De Kolonisten van Catan en Carcassonne, maar ook veel andere spellen en kinderspelletjes.” Elke eerste vrijdag van de maand is iedereen welkom vanaf 19 uur in OC Marke. Je hoeft geen lidgeld te betalen.

Iedereen heeft prijs

Zondag runt Marcassonne samen met het comité van de septemberkermis de zomerbar in OC Marke. “Wij dachten eraan om spelletjes te plaatsen die gratis kunnen gespeeld worden.” Vanaf 11 uur kan iedereen een spel spelen en ook uitleg krijgen.

“We koppelden er onmiddellijk ook een tornooi aan en spelen van 13 tot 17 uur de Carcassonne Cup.” Er kunnen 16 mensen deelnemen en ze betalen hiervoor 5 euro. Ze kunnen elk drie keer het spel Carcassonne spelen en dan wordt er een klassement opgemaakt. Iedereen zal een prijs krijgen.

“Carcassonne is een bekend spel dat zeer toegankelijk is voor iedereen vanaf 8 jaar. We willen het laagdrempelig en gezellig houden voor iedereen. Wie het spel nog niet kent, komt best minstens een uurtje vroeger zodat we nog kunnen uitleg geven.”

Er is een trofee en er zijn spelletjes te winnen. In de deelnameprijs zitten ook twee consumpties begrepen. “De winnaar krijgt een ticket om op onze kosten deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap Carcassonne in maart in Kessel-Lo.” (EDB)

Inschrijven voor de Carcassonne Cup kan via marcassonne@hotmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier