Marina, De Behandeling en Het Vonnis grootste kanshebbers voor Vlaamse filmprijzen in Oostende

Redactie KW

De Ensors worden dit jaar op 20 september uitgereikt op het Filmfestival van Oostende.


De jury, onder voorzitterschap van Bart De Pauw, kwam afgelopen zaterdag voor het eerst samen voor de nominaties van de gegeerde Ensorbeeldjes. ‘Marina’ van Stijn Coninx en ‘De Behandeling’ van Hans Herbots maken het meeste kans om prijzen in de wacht te slepen. ‘De Behandeling’ sleepte onder meer nominaties in de wacht voor beste regisseur, scenario en zelfs twee nominaties in de categorie beste actrice in een bijrol. De film werd, in tegenstelling tot belangrijkste concurrent ‘Marina’, wel niet genomineerd voor beste film.

7 nominaties voor Het Vonnis

Dat beide films ook de meeste prijzen gaan wegkapen, is allesbehalve zeker, want ‘Het Vonnis’ van Jan Verheyen wist ook zeven nominaties binnen te halen. Bovendien maken ‘I’m The Same, I’m Another’ van Caroline Strubbe en ‘Flying Home’ van Dominique Deruddere kans op respectievelijk vijf en vier beeldjes. Andere films zoals ‘Halfweg’, ‘Los Flamencos’, ‘Drift’ en ‘Labyrinthus’ moeten het doen met één nominatie.

Het gala van de Ensors zal voor het eerst dit jaar live te volgen zijn op televisie, via het Telenetkanaal Prime Star HD.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier