Marc Wildemeersch stelt nieuwe roman voor

Marc Wildemeersch is auteur van het voorgestelde boek 'Noem ons geen helden'. (Foto FN)
Redactie KW

Marc Wildemeersch heeft zijn herwerkte debuutroman ‘Noem ons geen helden’ voorgesteld in Zeebrugge.

Onder grote publieke belangstelling werd zaterdag in het gemeenschapshuis van Zeebrugge de herwerkte versie van de historische roman ‘Noem ons geen helden’ van Marc Wildemeersch voorgesteld. De voorstelling viel samen met de jaarlijkse herdenking van de ‘Slag om Zeebrugge’. De auteur en uitgeverij konden rekenen op steun van het Feestcomité Zeebrugge. Naast de aanwezigheid van talrijke plaatselijke prominenten waren ook heel wat Britse gasten present.

Zeeslag

Tijdens de Eerste Wereldoorlog had de Duitse bezetter de haven van Brugge uitgebouwd tot de belangrijkste basis voor duikboten buiten Duitsland. Op 23 april 1918 voerde de Britse Royal Navy een aanval uit op de haven, in Engeland bekend als de ‘Zeebrugge Raid’. Er namen 75 schepen en 1.700 manschappen aan deel. Sindsdien wordt de heroïsche slag om Zeebrugge, zowel in Engeland als in ons land, jaarlijks herdacht als Saint-George’s Day. “Het verhaal ‘Noem ons geen helden’ neemt je mee naar de spectaculaire zeeraid op Zeebrugge”, zegt de auteur. “De aanval getuigde van lef en strategisch inzicht. Nooit zijn zoveel Victoria Crosses uitgereikt voor heldenmoed tijdens één actie. Het boek is een grondig herwerkte versie van de editie van 1995.”

Marc Wildemeersch

Marc Wildemeersch debuteerde in 1995 met ‘Noem ons geen helden’. In 2003 schreef hij de roman ‘Knijp nu je ogen dicht’ over Paul van Ostaijen en Wereldoorlog I. In 2010 koos hij voor non-fictie met ‘De man die Belg wilde worden’. ‘Noem ons geen helden’ telt 176 pagina’s en kost 19,95 euro. Het boek is te koop in de betere boekhandel of bij uitgever Zorro Uitgeverij.

(FN – foto FN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier