Manu Chao blikvanger op ManiFiesta in Bredene

Redactie KW

ManiFiesta, het Feest van de Solidariteit in België, haalt op vrijdag 16 september Manu Chao en diens groep La Ventura naar het centrum Staf Versluys in Bredene.

ManiFiesta wordt georganiseerd door Solidair en Geneeskunde voor het Volk, die allebei bij de Partij Van De Arbeid (PVDA) aanleunen. Voor Manu Chao als soloartiest twee bekend raakte, maakte hij furore als frontman van de Franse rockband Mano Negra. Als soloartiest scoorde hij hits met ‘Bongo Bong’, ‘Clandestino’ en, ongetwijfeld zijn bekendste nummer: ‘Me gustas tu’. Het is alweer enkele jaren geleden dat deze Franse zanger van Spaanse origine ons land aandeed.

Manu Chao & La Ventura spelen op vrijdag 16 september in het centrum Staf Versluys in Bredene. ManiFiesta duurt drie dagen en haalt op zaterdag 17 september onder meer ook Asian Dub Foundation, Merdan Taplak en Groovalicious naar de kustgemeente. Die festivaldag brengt Jan De Smet, bekend van De Nieuwe Snaar, een muzikaal eerbetoon aan Wannes Van de Velde. Op zondag 18 september heeft het driedaagse festival onder andere Babylon Circus, Steak Number Eight en ook Christoff te gast.

Stand-upcomedian Nigel Williams komt op ManiFiesta zijn boek ‘F*ck TINA’ voorstellen. Daarnaast is er op ManiFiesta ook ruimte voor debatten, onder meer over de 30-urenweek, is er een solidariteitsdorp waar wellicht opnieuw zo’n 150 organisaties aan deel zullen nemen, en een specifiek programma voor kinderen.

De organisatoren hopen op de drie festivaldagen samen de kaap van twintigduizend toeschouwers te kunnen ronden.

(svv)

>> www.manifiesta.be