Makers denken aan een vervolg op eerste seizoen Eigen Kweek

© © VRT
Redactie KW

Op Facebook staat te lezen dat er momenteel gesprekken bezig zijn daarover, maar dat is nog voorbarig.

Het nieuws staat te lezen op de Facebookpagina van ‘Het Engels van Frank Welvaert uit “Eigen Kweek”‘, meteen goed voor heel wat likes uiteraard. “Vanavond kan u genieten van de herhaling van aflevering 5, terwijl morgen al de laatste aflevering van het 1e seizoen wordt uitgezonden. U leest het goed : we kunnen u exclusief melden dat er besprekingen bezig zijn voor een 2e en zelfs 3e seizoen”, klinkt het.

Wordt bekeken, wel nog niks concreet

Bij de VRT en Eyeworks nuanceren ze wel. Scenarist Philippe De Schepper bevestigt dat er bekeken wordt of ze een vervolg aan de reeks kunnen breien, maar er is nog niks concreet. “Voor een tweede seizoen moet er een goed idee zijn. Dat is er nog niet”, aldus De Schepper. Echte gesprekken met de VRT zijn er ook nog niet geweest, dat zal voor 2014 zijn. “Eerst genieten van wat er nu is”, besluit Philippe De Schepper.

Bij de VRT bevestigen ze ook dat de optie voor een vervolg bekeken wordt en dat er gesprekken volgen met de makers. “Of het vervolg er daadwerkelijk komt, is uiteraard nog afwachten”, aldus de woordvoerster.

Kijkcijfersucces

Eigen Kweek was meteen een (kijkcijfer)succes en haalde week na week vlotjes meer dan 1 miljoen kijkers. Het programma leverde een paar instant klassieke oneliners op, dankzij het West-Vlaamse Engels van Frank Welvaert.

Dinsdag is de zesde en laatste aflevering van reeks 1 te zien.

(FV)