MAD-StyleZ mag naar finale Belgium’s Got Talent

© (Foto VTM)
Redactie KW

De jury gunde het Kortrijkse gezelschap een plaatsje tussen de acht finalisten van de talentenjacht.

Elke fan van Belgium’s Got Talent herinnert zich ongetwijfeld nog Transpopperz. Het Kortrijkse vijftal liet Vlaanderen vorig jaar kennismaken met popping, een dansstijl waarbij de dansers schokkende bewegingen maken. De jury was vol lof, maar toch ging Transpopperz niet naar de finale… “Dat was best pijnlijk”, aldus Laurins Dursin (18), die deel uitmaakte van Transpopperz en nu aan BGT meedoet met MAD-StyleZ. “De jury bestempelde ons als dé favoriet, maar stuurde ons wel naar huis. Toch kijk ik met een goed gevoel terug op de vorige deelname, het was een enorme ervaring.”

Grotere achterban

“Die finale is echt wel ons doel”, vertelde Laurins Dursin (18) vooraf aan Kortrijks Handelsblad. “Zeker omdat de jury tijdens de audities zei dat wij een van de grote favorieten zijn. Al moeten we voorzichtig blijven, want dat gebeurde vorig jaar dus ook. Toch trekken we als groep met een goed gevoel naar de liveshow: we hebben niet alleen meer groepsleden en dus een grotere achterban die kan stemmen, onze Facebookpagina doet het met bijna 7.000 likes heel goed.”

Intussen mag MAD-Stylez opgelucht adem halen. De moves van Tristan werden vorige vrijdag door de kijkers naar de finale gestemd, maar de jury verkoos het Kortrijks gezelschap boven de Gentse The Big Fat Ballerina’s voor het tweede finaleticket.

(AD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad