Maaike Cafmeyer als Chantal uit Eigen Kweek: “Zelfs cameraman schoot in de lach”

Maaike als Chantal: "We hebben die scène wel tien keer opnieuw moeten doen." (Foto VRT) © © VRT
Redactie KW

Komende zaterdag maakt Eigen Kweek een grote kans om de prijs voor Beste Drama en/of Populairste TV-programma mee naar huis te nemen bij de Vlaamse Televisiesterren. Wij blikten terug met Maaike Cafmeyer, die overigens genomineerd is voor de prijs van Beste Actrice.

“De scène, dat Chantal naakt op het bed vastgebonden ligt, is mij en blijkbaar heel wat anderen bijgebleven”, lacht Maaike. “Alhoewel die scène in kwestie maar een tiental seconden in beeld was. Maar het was heel awkward, dat wel. Je ligt daar vastgebonden, met een t-shirt op uw gat, met allemaal mannen in de ruimte. In die scène komt Sien Eggers compleet verontwaardigd binnen. Echt waar, we hebben die scène tien keer opnieuw moeten doen, want iedereen pieste bijna in hun broek van het lachen. Ik kon niet, want ik had geen meer aan (lacht).”

“Natuurlijk is zo’n scène wat ongemakkelijk, maar het paste wel in het verhaal, dat ik overigens heel goed vond. Maar ik werd heel vaak over Eigen Kweek aangesproken. Op een bepaald moment kwamen zelfs Limburgers mijn feliciteren in een Chinees restaurant. Ik ben dus multicultureel benaderd geweest (lacht). Het mooiste compliment dat ik kreeg was toen een cameraman in een lach schoot en de camera op en neer ging. Geloof mij, dat gebeurt nooit en ik was daar geweldig door gecharmeerd.”

Complimenten van collega’s

“Het leuke aan Eigen Kweek is dat ik mijn spelplezier heb teruggevonden. Mijn job kan nogal eens op zich staan, maar bij deze reeks kwam het gevoel weer bovendrijven, dat ik ook had gekregen in Het Geslacht De Pauw. Ook opmerkelijk was dat heel wat collega’s mij feliciteerden. In ons vak zijn complimenten soms schaars, maar ik kreeg berichtjes van onder meer Erik Van Looy en Bart De Pauw, die fan waren. We wisten dat we een goed scenario in handen hadden, maar dit succes hadden we niet verwacht.”

“De opnames zelf waren ook een uitdaging. Het was super om in Heuvelland te filmen. Eén van de eerste scènes stond ik in de regen met thermisch ondergoed, terwijl we niet veel later stonden te zweten gelijk zot. We hadden dan ook een magistrale zomer.”

“Welke richting ik Chantal zie uitgaan in een tweede reeks? Geen idee, zolang het verhaal maar goed zit. Het mooie van Chantal is, dat je alle kanten met haar uit kan. Ik ben in elk geval benieuwd hoe ze het aanpakt als alleenstaande moeder…”

Of Eigen Kweek en Maaike in de prijzen vallen, ziet u tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren, op zaterdag 15 maart om 20.20 uur.