Lustrumeditie voor West-Vlaams muziekconcours Westtalent

Jazzy Lipsy was één van de winnaars van de eerste generatie bij Westtalent. © MVN-a
Redactie KW

De tweejaarlijkse muziekwedstrijd Westtalent viert dit jaar zijn tiende editie, en gaat vanaf dinsdag op zoek naar een opvolger voor The Glücks. De provincie West-Vlaanderen stelde de ‘rock rally’ van de Kustprovincie dinsdag voor, samen met alle deelnemende partners.

Westtalent blijft in West-Vlaanderen dé uitgesproken springplank voor beloftevolle bands en muzikanten die zich professioneel willen ontplooien. De beste bands maken namelijk kans op een geldprijs en een vervolgtraject met professionele begeleiding en optredens.

Westtalent staat open voor alle muziekgenres en leeftijden. Inschrijven kan tot en met 15 juni via www.westtalent.be. In september stelt een professionele jury een voorselectie van 24 tot 28 namen op, die dan in oktober het beste van zichzelf mogen geven in de voorrondes. Die vinden plaats bij de partners De Kreun in Kortrijk, 4AD in Diksmuide, De Zwerver in Leffinge en Cactus Muziekcentrum in Brugge. De finale vindt plaats op 7 november in Het Entrepot in Brugge.

Steak Number Eight en Balthazar

“Westtalent is een blijvertje, althans dat hopen we, want in 2017 worden dit soort culturele evenementen en het budget overgeheveld van de provincie naar Vlaanderen”, duidt Myriam Vanlerberghe, West-Vlaams gedeputeerde voor Cultuur. “De winnaars zijn vaak groepen die gebleven zijn, en geen eendagsvliegen. Dat hebben onder meer Steak Number Eight en Balthazar de voorbije jaren bewezen. We hopen op een 200-tal inschrijvingen”, aldus de gedeputeerde.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier