Luk Alloo gaat reportages draaien bij Belgen die in Zuid-Amerika en Azië achter tralies zitten

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De Brugse reportagemaker Luk Alloo blijft zijn inspiratie uit het gevangeniswezen halen en trekt daarvoor nu de landsgrenzen over.

Eerder waren er al ‘Alloo in de gevangenis’ en ‘Alloo uit de gevangenis’, reportagereeksen waarin hij notoire bajesklanten ging opzoeken en peilde naar hun levensverhalen. Het leverde steevast mooie, integere televisie op, ondanks de gruweldaden die sommige onder zijn geïnterviewden vaak op hun kerfstok hadden.

Nu werkt Luk Alloo aan een opvolger en trekt hij daarvoor door Zuid-Amerika en Azië. Ook daar zitten heel wat Belgen achter tralies, vaak voor drugs- of zedendelicten. Toch is de kans klein dat de reeks al bijzonder snel op het scherm te zien zal zijn, aangezien je in gevangenissen aan de andere kant van de wereld als bescheiden Belgische reportagemaker minder makkelijk binnen- en buitenloopt dan in pakweg die van Vorst.

Ook bij West-Vlamingen in de cel?

Naar eigen zeggen heeft de Bruggeling intussen al twee Belgen kunnen spreken. Of daar ook West-Vlamingen tussen zitten, is niet bekend, maar de kans bestaat. Zo is er Benjamin ‘Scarface’ Feys uit Wevelgem die in Bolivië achter tralies zit voor drugssmokkel, maar ook Demsey Dekyvere uit Lauwe, die in 2011 veroordeeld werd tot twaalf jaar cel wegens drugssmokkel in Ecuador en de vroegere kameraad van Benjamin Feys is. Olivier ‘Olly’ Van Den Bogaert (41, ex-uitbater guesthouse in Kampot, Brugge) zit opgesloten sinds maart 2013 op verdenking van moord op een Franse toeriste in Cambodja en Gaëtan Vande Lanotte (56, modefotograaf, Beernem) werd in 2008 tot vijf jaar cel veroordeeld voor naaktfotografie in Mumbai, India.

(FJA/JPT)