Luc Knockaert uit Oudenburg in Boer zkt Vrouw

© Boer zkt vrouw
Redactie KW

Op maandag 1 september start op VTM het nieuwe seizoen van Boer zkt Vrouw. Een van de deelnemers is Luc Knockaert, een vrijgezel en harde werker uit de Vanderkinderenweg.

Luc Knockaert (48) kijkt vol spanning uit naar de eerste aflevering van Boer zkt Vrouw, het populaire VTM-programma in een presentatie van Dina Tersago. “De eerste opnames zijn al in april ingeblikt. We zijn natuurlijk allemaal nieuwsgierig naar het resultaat”, vertelt spraakwaterval Luc. “Veel mag ik niet verklappen, maar ik kan wel zeggen dat het leuk was om met de andere boeren en kandidaten samen te zijn. Er zijn mooie contacten geweest, zeker ook met Dina. De opnames van de speeddate die wordt uitgezonden op 1 september gebeurden in Voeren, waar we als koningen werden ontvangen.”

Blauw-Zwart

Wat Luc in een partner zoekt, vertelt hij zonder veel nadenken: “Iemand die sociaal, lief en eerlijk is. Als ze er ook nog een beetje goed uitziet, is dat natuurlijk fijn.” Wat interesse in voetbal zou ook goed van pas komen, want Luc is een grote fan van Club Brugge. Hij gaat naar alle thuismatchen en regelmatig maakt hij ook een Europese verplaatsing mee.. “Het was trouwens bij Blauw-Zwart dat het idee om me in te schrijven begon te leven. Voetbalvrienden porden me aan om me in te schrijven en vermits ook mijn zus al heeft deelgenomen, wist ik hoe de vork in de steel zit.”

Beroepshalve is Luc Knockaert nu fulltime boer. Hij draagt in zijn boerderij langs de Vanderkinderenweg in Roksem de zorg over 45 dikbilrunderen, teelt aardappelen, bieten, tarwe, maïs en gras. “Ik ben sedert een jaar in loopbaanonderbreking na een carrière van 25 jaar in het AZ Damiaan Oostende. Ook werkte ik in een bedrijf van bouwmaterialen en stak ik de handen uit de mouwen op de boerderij van mijn ouders: ik deed in feite drie jobs”, vertelt Luc over zijn werklust. “Maar door de ziekte van mijn vader heb ik een jaar geleden besloten om me nu volop op de boerenstiel te concentreren. Ik hoop dat mijn eventuele toekomstige hier ook wil meehelpen, al zal ik er zeker geen bezwaar tegen hebben als ze een eigen job heeft”, besluit Luc, zonder verder ook maar iets te verklappen over zijn deelname aan Boer zkt Vrouw.

(LIN)