Lola uit Oostende: “Eens ik voor de micro stond, heb ik het beste van mezelf gegeven”

Lola Obasuyi. (Foto VTM) © The Voice Van Vlaanderen
Redactie KW

Wanneer je op YouTube de naam Lola Obasuyi intikt, krijg je onmiddellijk enkele leuke videofilmpjes, waarbij het Oostends zangtalent het beste van zichzelf laat horen met nummers van Alicia Keys en Willow Smith.

Lola zingt, klinkt en oogt betoverend mooi. Vrijdag is ze te zien en te bewonderen in The Voice op VTM met ‘Hold back the River’ van James Bay.

Lola Obasuyi is 18, woont in Oostende en zit op kot in Antwerpen, waar ze de studierichting journalistiek heeft aangevangen. Of dat een succes wordt, moet de toekomst uitwijzen, want momenteel is Lola vooral gefocust op haar optreden in The Voice. Ze droomt van een zangcarrière.

Debuut

“Ik ben geboren en getogen in Oostende, ging naar de basisschool in Leefschool De Vlieger”, vertelt Lola Obasuyi. “Op jeugdige leeftijd zong en danste ik al graag en in 2007 en in 2008 nam ik deel aan de voorselecties van Eurosong For Kids. Na mijn lagere school volgde ik twee verschillende richtingen en pas in het vijfde middelbaar vond ik mijn plek in de kunstacademie in Brugge, waar ik enorm veel bijgeleerd heb en geëvolueerd ben als zangeres.”

“In februari 2015 heb ik me ingeschreven voor ‘Art Rock’, een talentenjacht van de kunstacademie. Ik trad op met een nummer van Alicia Keys, If I ain’t got you. Het was mijn debuutoptreden en ik kreeg lovende kritieken. Dat stimuleerde me om nog meer te oefenen én me in te schrijven voor de preselecties van The Voice. Dat gebeurde in april 2015 met het nummer Video Games van Lana Del Rey. Begin juni kreeg ik een positief antwoord en ik werd uitgenodigd voor een korte preselectie, waarbij ik een aantal liedjes moest zingen en een kort interview moest geven. Ook dat viel best mee.”

Blind auditions

“Ik beleefde de verrassing van mijn leven toen ik, eind juni, aan tafel zat in het Cultuurcafé in De Grote Post. Blijkbaar was iedereen mijn moeder, mijn familie en vrienden al op de hoogte van mijn selectie voor de Blind Auditions, maar ik wist helemaal van niets. Plots kwam een cameraploeg van VTM mij het blijde nieuws melden en uiteraard was ik dolgelukkig!”

Eind augustus werd het optreden voor de Blind Auditions opgenomen in Vilvoorde. “Het was een bijzondere ervaring. Ik zat vol stress, maar eens ik voor de micro stond, heb ik het beste van mezelf gegeven met het nummer Hold back the River van James Bay. Het resultaat kan je op vrijdag 18 maart zien. Meer mag ik niet verklappen, maar ik ben zeer gelukkig dat ik al een stukje van mijn droom – een optreden voor televisie – kon realiseren!”

(FRO)

>> The Voice van Vlaanderen, vrijdagavond om 20.35 uur op VTM