Lokale Radio Meteor uit Tielt trekt op tour met mobiele studio

Johan Laroy: "We zijn nog op zoek naar extra medewerkers." © Foto Nele
Redactie KW

Radio Meteor is uitgeroeid tot een volwaardige regionale zender en is sinds kort zowel in Tielt als in Aalter op FM-frequentie te beluisteren. Johan Laroy is de man achter de radiozender. Hij leeft voor muziek en is trots dat Radio Meteor in Tielt een nieuwe studio in gebruik kon nemen én dat ze binnenkort ook op pad gaan met een mobiele studio.

Radio Meteor is in Tielt te beluisteren op 105.8 FM en in Aalter op 105.0 FM. Johan Laroy heeft een sterke band met Radio Meteor. Hij besteedt uren aan het radiomaken en volgt het mediagebeuren op de voet. De muzikaliteit zit in hem en vol levenskracht geniet hij van de gezellige drukte.

Evenementenradio

“Het radiomaken en alles wat er bij hoort, is echt iets voor mij”, vertelt Johan over het lokale project voor de stad Tielt. “Ik ben in de ban van de radio. De zender kende zijn start in Aalter in het jaar 1981. Intussen is daar een heel verhaal aan gekoppeld. Ik stopte door verschillende omstandigheden even met radiomaken, maar de muziekkriebel liet mij niet los. In 2014 ging ik opnieuw van start met een internetradio in Aalter en Tielt. Een jaartje later werd dat uitgebreid naar een evenementenradio. Momenteel is Radio Meteor weer op FM. We hebben er met ons team van een 35-tal personen hard aan gewerkt, maar zijn supertrots op dit resultaat. We mogen ons radioproduct ‘on air’ plaatsen met heel wat nieuwswaarde en goede muziek.”

“Binnenkort starten we met de politieke debatten in onze nieuwe studio in Tielt”

De mensen uit Tielt waren volgens Johan vragende partij naar een Tieltse radiozender. “Die vraag was het overwegen waard en het is ons gelukt. Langs de Montevalstraat werd onze nieuwe studio ingericht. Met ons lokaal station willen we inzetten op de actualiteit van iedere dag. Drie keer per dag wordt een nieuwsbericht uitgezonden. Een up-to-date nieuwsbericht met heel veel interessante weetjes of gebeurtenissen. We focussen ons op regionaal nieuws, maar het nationale nieuws komt ook ruim aan bod. Het weerbericht is ook te beluisteren en de beste muziek ontbreekt niet. Daarnaast worden de luisteraars verwend. Dat kan bijvoorbeeld door een wedstrijdje te organiseren gekoppeld aan leuke prijzen.”

On tour

Radio Meteor trekt ook op verplaatsing dankzij een mobiele studio. “Zo zijn we aanwezig op verschillende evenementen. Op 22 juni start ‘Radio Meteor op tour’. We trekken rond in de regio om ter plaatse live uitzendingen te verzorgen. Er komen telkens bekende artiesten langs, die er gratis een optreden verzorgen. Iedereen kan op dat moment een bezoekje brengen aan de rijdende studio. Het is heel belangrijk dat we met de radio ook visueel aanwezig zijn. De mensen geloven in ons en wij willen die mensen niet ontgoochelen. Binnenkort starten we met de politieke debatten en nodigen we heel wat politici uit naar onze studio in Tielt. Als je goede radio wil maken, kost het handenvol geld. Toch zie ik de toekomst rooskleurig in. Mijn leven is voor een stuk radiomaken en we werken met een schitterend team. Onze toekomstvisie zit goed. We zijn echter nog op zoek naar extra programmamakers, presentatoren, verslaggevers, redacteurs en dit voor nieuws en sport.”

De eerste halte met de rijdende studio is in Aalter tijdens de jaarlijkse braderie met avondmarkt. Daarna trekt de caravan naar de Tieltse Feesten. Alle informatie met datum, uren en het programma kan men terugvinden op www.radiometeor.be en via de Facebookpagina.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier