Lize Colson uit Koksijde praat twee jaar na The Voice van Vlaanderen

Twee jaar geleden nam Lize Colson aan The Voice deel. "Het blijft een unieke ervaring. Ik kijk nog altijd graag naar het programma", zegt ze. (SC)
Redactie KW

“Ik kijk positief terug op die periode, samenwerken met gelijkgestemden was zo leuk”, zegt Lize.

Nu The Voice terug op televisie is, roept dat veel herinneringen op?

“Toch wel, het is moeilijk om niet te kijken. Het is een goed programma. Ook mijn ouders zijn heel fervente kijkers. Ze hebben alles van heel dichtbij meegemaakt, ook bij hen roept het programma weer heel wat herinneringen op.”

Je hoort dus nog regelmatig iets van je medekandidaten?

“Ja, op een heel korte periode bouw je intense vriendschappen op. Je bent daar dag in dag uit mee bezig. Je beleeft samen heel spannende en emotionele momenten. Je leert elkaar dus ook wel heel goed kennen. Daarom kijk ik ook zo positief terug op die periode, omdat je met gelijkgestemden samenwerkt.”

Kreeg je na je deelname veel opdrachten om te zingen?

“Eigenlijk kreeg ik vrij veel aanbiedingen, vooral lokaal dan. In Koksijde vroegen ze me bijvoorbeeld om op te treden op Disconight. Ook in Antwerpen, waar ik studeer, kreeg ik vele aanbiedingen. Ik mocht ook eens optreden met Arid, de band van Jasper. Dat was een unieke ervaring. Voor mijn deelname had ik ook geen band. Nadien kreeg ik plots heel veel aanzoeken. Ik ben dan een jazzband begonnen, maar die is intussen opgedoekt.”

(CS)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier