Lisa Deleye neemt deel aan The Voice Kids op VTM

Redactie KW

Vrijdag 26 september kon tv-kijkend Vlaanderen voor de vierde en laatste keer ‘Blind Auditions’ meevolgen van het populaire VTM-programma ‘The Voice Kids’.

Het was aan coaches Sean, Natalia en Regi om de laatste talenten voor hun team te ‘horen’ en af te drukken. Onder de kandidaten bevond zich de Nieuwpoortse Lisa Deleye.

Lisa Deleye is 14 jaar en volgt de richting humane wetenschappen aan het Immaculata instituut in De Panne. Een beetje onzeker maakte ze zich vorig jaar toch sterk om zich in te schrijven voor The Voice Kids, zingen is dan ook haar allerliefste bezigheid en dat zullen haar vrienden en familie geweten hebben. “Voor zover ik mij dat kan herinneren zing ik al. Ik treed ook af en toe op met een vriendin. Zij zit dan aan de piano en ik sta vooraan met een micro. Ik krijg daar altijd goede kritieken op, dus het speelde al even in mijn hoofd om mij in te schrijven voor een talentenjacht. Het begon allemaal toen ik een Facebookbericht kreeg van die muzikale vriendin. Haar mama had op tv gezien dat er een eerste seizoen van The Voice Kids aan kwam en dat ze dringend zochten naar kandidaten. Ik heb me dan ook onmiddellijk via de site ingeschreven en kreeg niet veel later een uitnodiging voor een preselectie”, steekt Lisa van wal.

“Droom is en blijft professionele zangeres worden”

De kijkers zagen afgelopen vrijdag hoe Lisa een ticket voor de volgende ronde kreeg. “De dag zelf was bijzonder stressy. Veel met mijn uiterlijk ben ik niet bezig geweest, ik wou gewoon mezelf zijn op het podium. Anders val je later toch door de mand. Die minuten dat ik moest wachten om op te komen waren de langste uit mijn leven”, herbeleeft ze het. “Toen kreeg ik plots nog een micro onder mijn neus gestopt van Kurt Rogiers. Hij neemt interviews af backstage. ‘Ik ga niet te veel zeggen’, zei ik tegen hem, ‘want ik kan niet meer nadenken’. Hij moest daar mee lachen. Op het grote moment verliep alles goed en keek ik uit naar wie er zou afdrukken. Het is trouwens wel raar om bekende mensen zoals Regi, Natalia en Sean in het echt te zien, maar ze waren wel superlief. Een moment om nooit te vergeten. Hoe de zaken ook uitdraaien, ik zal altijd blijven zingen. Mijn droom is en blijft professionele zangeres worden.”

(CTM – Foto VTM)

Lees hierover ook in Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 25 september